Allehanda

I valet och kvalet

Vår gamla Viking har gjort sitt och en ersättare bör införskaffas om gräsmattan skall hållas kort och snaggad hela sommaren. Hittills har jag haft del i en gräsklippare tillsammans med sister Jane & co. men nu skall vi köpa varsin.  Hu, hur många gräsklippare det finns och i många olika modeller. Vilken skall jag välja, vilken faller mig på läppen? Svåger vill köpa en Honda, jag lutar mest åt en Stiga. Den är lite billigare men har inte lika lång garantitid som Hondan.

Någon sittgräsklippare blir det inte men den får kanske vara självframdragande, en finess som jag inte tidigare reflekterat över men som svåger anser vara nödvändig. Vi får se vad det blir men gräsmattan redan börjar bli långhårig så snart blir det oljud på backen igen en gång i veckan när mattan skall ansas.

blommor
Äntligen har blommorna slagit ut på riktigt. En kort tid de blomma, sedan är de borta, så vackra, så förgängliga. Gräset det växer så det knakar utan gödning och poetiska omskrivningar.
månen
Månen den smyger halv bland trädtoppar och rosa moln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *