Allehanda

Tips från Nicaragua och Kristinestad

Denna gång blir det inga långa utläggningar i olika väderstreck utan ett par tips om blogg och bild.

Den blogg jag vill tipsa om är ”Från Nykarleby till Nicaragua  –  våren 2013”. Det är ett gäng från Pampas som åkt till Nicaragua för volontärsarbete i tre månader till en stad som heter Esteli. De har under hösten intensivpluggat spanska för att kunna förstå och göra sig förstådda i detta centralamerikanska land. De bor hos värdfamiljer och kommer att arbeta på olika ställen där behov finns. Några kommer att arbeta på skolor men det framkommer inte ännu vad alla har för uppgift. Jag antar att projektet inte bara är ett volontärsarbete utan även kommer att skapa kontakt med och förmedla kunskap om Nicaragua.

I gruppen finns även ett par personer från kommunen som tidigare varit med i den spanskundervisning som jag själv deltar i detta nu. Till saken hör att de flesta i gruppen inte tidigare skrivit blogg. Det är också en utmaning att kunna skriva intressanta texter och förmedla bilder från deras vardag. Nu när de anlänt tycker jag att deras blogg har fått liv och innehåll som gör att jag kan rekommendera den.

När det gäller foto vill jag lyfta fram en fotoutställning som finns på nätet. Det är nordlys.fi som hyser bilder från Bottenhavets Naturfoto i Kristinestad och fotografen Bo-Göran Lillandt med fingret på avtryckaren. Riktigt fina bilder i katalogen ”Året 2012”. Det finns även andra samlingar men börja med att beta av året 2012.

Inte grönt som i Central-Amerika
vinter 2013_2
Samma sol som i Nicaragua

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »