Allehanda

Norrsken

Igår kväll upplevde jag något av det finaste man kan se här uppe i norr, nämligen norrsken. Visserligen missade jag den mera praktfulla delen av norrskenet men ännu vid midnatt var det fullt skådespel tvärs över himlen. Det låg och vilade över himlen för att plötsligt göra en vågrörelse eller bara lysa upp som en vägg i öster för att i nästa minut snabbt rulla från öst till väst. Det var helt magiskt och jag hade kunnat stå länge och titta men timman var sen och kölden gjorde sig påmind i märg och ben. Det är inte ofta jag sett norrskenet här men när det händer är det förunderligt för ett människobarn.

norrsken 1
Vid midnattstid böljade norrskenet fram över himlen i öster.
norrsken 2
Rakt ovanför mig var det som ett vänligt väsen. Tänk vad vår Herre kan bjuda på för upplevelse.

 

10 kommentarer

 • MacLindhe

  Så strålande vackert. Jag har bara sett det några få gånger, när jag varit i Luleå, och det finns få saker som mäter sig med det.

  • PJN

   Det är nog mera sällan man kan se norrskenet Skåne men här uppe syns det varje vinter om man bara har tur och ids gå ut. Visst, vackert är det.

  • PJN

   Det finns på önskelistan? Inte helt lätt att pricka in i samband med en resa till Norrland vintertid. Din kamera skulle säkert gå varm tror jag mig veta. 😉

 • annepauline

  Ååh, så vackert! ”Hemma” i Finland såg man ofta norrsken förr, undrar om det blivit mer sällsynt?
  När det är grönt blandat med rödviolett är det speciellt vackert. Ibland men väldigt sällan, kan det vara nästan klarrött. Nog är det förunderligt vackert.

  • PJN

   Det finns många färger att se om man har tur. Starkt grön tycker jag om. Bäst är det när de rör sig snabbt över himlen.

 • wesber

  Här var det också norrsken på söndagskvällen runt 22:30. Magiskt norrsken över hela Dalarna stod det i tidningen o folk har skickat in fina foton till tidningen, själv var jag så trött efter dagens slit så jag somnade från alltihopa. Ångrar mig bittert men jag har nog sett norrskenet nån gång hemma i Oxis vill jag minnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »