Upplevelser

Tomt på ord, några bilder i stället

Eftersom jag just nu inte har så särdeles mycket att berätta kan vi i stället titta på några bilder från i lördags när jag gjorde jungfruturen med Aurora Botnia (AB). En liten tävling, eller kanske hellre en utmaning, kommer sist.

 

Aurora Botnia

Aurora Botnia tar emot sitt första fordon, en långtradare från Kalott Spedition.  Något av det bästa med Aurora Botnia är att bilarna kan köra in i aktern och ut genom fören vilket inte var möjligt på Wasa Express.  Eller tvärtom. Tidigare ett evigt bökande och backande för långtradare och tunga fordon. Nu är det bara att styra rakt fram.

Aurora Botnia

En titt i butiken och godishyllorna till höger. Inget inköp av Skolekridt denna gång trots att det är mitt favoritgodis.

Aurora Bottnia

Den guidade turen jag tog del av.  Jo, vi var fler än så. Ett önskemål var att få se maskinrummet och bryggan men icke, alltför många som denna dag deltog i inskolningen för att hantera färjan och trimma alla funktioner, apparater och manicker. Och det förstår jag, kanske en annan gång? Men fint ändå att få en liten genomgång av AB.

Bokyllan

Här hade jag tänkt visa den fina glassaken vi fick på jungfruturen men den är fasligt svår att få på bild trots flera försök. Den är ju genomskinlig och inbakad i glas är själva Aurora Botnia. Så det fick bli denna visning från min bokhylla. Ni ser den i mitten. Specialbiljetten med nummer 88 finns också med.

Så till utmaningen: hur många författare kan ni upptäcka i denna del av min bokhylla? Klicka på bilden för att se stort format så är det lättare att se eller om ni till och med laddar hem bilden för att ytterligare förstora upp den i ett bildvisningsprogram. Är ni riktigt duktiga kanske ni raddar upp alla namn ni hittar?

 

2 kommentarer

 • annepauline

  Synd att ni inte fick gå ner i maskinrummet men samtidigt kan man förstå det. Det lär inte ha luktat diesel där i alla fall. Jag vet inte hur LNG luktar, kanske ingenting alls?

  Jag blev nyfiken på en ( liten ) del av din bokhylla. Några namn känner jag igen men långt ifrån alla och de på undre hyllan ser jag nästan inte alls. Ska jag försöka rada upp några författare?

  Isaac Singer, Elias Canetti, Pierre La Mure, Stephen Marlowe, Serge Bramby, Ingemar Hedenius, Sten Söderberg, Jan Guillou, Susanna Alakoski, Gunvor Bonde, Lars Söderberg, Susanne Brögger, Erik Norgaard, Lise Norgaard, Owe Wikstöm, Tim Kristensen.

  Puh, haha, säkert många felstavningar där.

  • Per

   Hmm, vet inte så mycket om LNG och de gaser som används. Hoppas jag inte i något skede behöver lukta på den. Jag luktar hellre på blommorna under korkeken…

   Jo, ett och annat fel men annars ett bra försök! Du fick med många, 16 stycken om jag inte räknar fel. Alla böcker visade inte författaren på ryggen så de är mer eller mindre omöjliga att veta.
   En bok var en antologi med många för fattare så den räknas inte men i övrigt var det 30 författare och 49 böcker varav 13 var på danska, upptäckte jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »