Stabban

Ikväll fick jag en påminnelse om att vintern kanske ändå håller på att ta avsked: jag klöv huggkubben, eller ”stabban” som vi säger på dialekt, i två bitar. Visserligen har jag kraftiga doningar när jag klyver ved till spisen men blev ändå något förvånad. Här har jag hållit på hela vintern och svingat min Fiskars-yxa, huggkubben har svarat gott, men ikväll gav den vika för mina hugg och slag. Tur att eldningssäsongen snart är över. Normalt brukar jag sluta att regelbundet elda i mitten av april. Få se hur det blir i år?

Jag har smort och smort men det onda i min axel/skulderblad vill inte ge sig. Vad göra?

stabban
Var hitta en stabil huggkubbe när den gama är klar för spisen?
oxkangar 27 mars 2013 20.27
Ikväll är det fullmåne över byn, vårdagjämningen är passerad och snart byter vi till sommartid.
Annonser

9 reaktioner till “Stabban”

    1. Nej då, sjukgymnastik har inte förorsakat min plåga. 😉 Det är nog sviter efter mitt besök i Ruka. En annan är inte van vid så kallt väder.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.