Allehanda

Halvdussinet fullt blev det!

Den som väntar på något gott väntar inte förgäves, var visst talesättet. Tidigare i veckan anlände fyra vykort och därmed blev det halvtdussinet fullt som jag nu kan redovisa här på bloggen. Två finns i ett tidigare inlägg. Inte så dåligt ändå med den näradress jag uppgav. Vi kan konstatera att även en nicaraguansk adress fungerar i republiken. Jag tror för en så liten by som Oxkangar fungerar enbart namn, postnummer och ortsnamn bra. Det finns inte så många brevlådor att välja bland.

Egen postlåda och postnummer har vi också, något jag är mäkta stolt över, men det är nästan det enda som finns kvar av närservice. Jo, Gunnars butiksbil och biblioteksbussen stannar också här förutom hemtjänsten för de som behöver den.

Skulle det komma något vykort till som använder den nicaraguanska adressen får jag bara göra fler inlägg. Så det är inte försent ännu.

Så långt får jag tacka alla som bemödat sig att skicka mig ett vykort! Riktigt trevligt att få vykort! Skicka mera vykort, inte bara till mig utan till alla som ni känner!

Kort från kusin vitamin. Egen färgläggning av kortet om jag förstått rätt. Mycket vackert kort som påminner om den blomstertid nu kommer med lust och trollsländor stor. Jo, de kan vara riktigt färggranna dessa helikoptrar om solens sken faller på dem i rätt vinkel.  Tackar så mycket för färgprakten! Kortet anlände 11 mars.

Se där, kort från Avesta-trakten. Överst ett av de tre Aalto-hus som finns i Sverige. Ritat av, ja just det, Alvar Aalto.
Aaltohuset stor attraktion – Dalademokraten.
Nedanom en dalahäst. 13 m hög och väger 66,7 ton. Det är en rejäl häst de har där i Avesta! Den står nog bättre pall än bocken i Gävle!
Specialfrimärke fanns också med motiv från Maja Gräddnosloppet genom  Uppsala år 2001. Jag tror mig känna igen den som kommer i mål.   Stort tack för det fina kortet!
Fotograf: Hans-Roland Andersson.

Kortet kom 11 mars

Nu borde jag känna igen mig, min födelsestad Jakobstad. Strengbergs tobaksfabrik visas på kortet, en gång i tiden Nordens största tobaksfabrik. Fast det var inte där jag föddes utan på gamla tidens BB i Jakobstad inte långt från vattentornet. Kortets vackra motiv är av  yngre datum; på baksidan står Forsberg 1986. Kan det vara någon släkting till Sara-Maria Smoukahontas Forsberg? På framsidan skymtar en signatur som jag inte riktigt kan tyda, Matt… Saa… någonting.
Jodå, kortet kom fram 14 mars. Många tack sänds norrut till den som bor i denna fina stad!

Till sist får vi denna gång verkligen känna på den sommargrönska som väntar runt hörnet. Jag blir på gott humör när jag tänker på de förhoppningsvis många varma sommardagar som vi har framför oss. Och stigarna behöver inte vara så breda genom gräset; bara man kommer fram utan  fästingar. I cykelkorgen finns kanske somriga förfriskningar att intaga på lämpligt ställe? Kall fläderblomssaft, finns det något mera svalkande? Det skulle då vara Lonkero?  Denna avsändare har viss vana att sända post till Oxkangar även om det är länge sedan sist.
Roland Loader från  Gap Photos verkar vara fotografen.
Den 14 mars fanns kortet från Svärje i min postlåda. Hjärtligt tack för detta härliga kort!

Av de sex kort jag fick förblir ett mig anonymt.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.