Allehanda

Farväl det gamla

Fortfarande inte bättre med mitt besvär i nacke/axel dit värken förflyttat sig. Jag borde besöka en massör men det är kanske inte läge för det när påsken står för dörren. Den extra starka salvan hjälper ett par timmar sedan börjar det mala igen med smärtsamma hugg när man minst anar det.

Jag for ändå till provinshuvudstaden för att avsluta mitt abonnemang av den fasta telefonen. Det är långa tider sedan jag använt den men grundavgiften har jag troget betalt. Nu är det slut med det. Det känns lite vemodigt att överge trådtelefonen. De ungdomar som idag växer upp är troligen de sista som ser denna teknik, även om de själva inte använder den. Finns trådtelefonen alls kvar om tio år?

Jag minns när telefonledningarna sjöng, när man skulle veva för att centralen skulle förmedla samtalet, snurrskivan på den då avancerade telefonen, när det var skilda avgifter på om det var lokalt samtal eller fjärrsamtal. Idag knappar/stryker vi på en manick med inbyggd radio, kamera, navigator, räknemaskin, ficklampa och ett otal andra funktioner förutom att telefonera. Farväl en epok!

the phone
Min granne fåraherden har för länge sedan övergett trådtelefonen, om de alls har haft den. Men en lur hängde som leksak för gossarna.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »