Resor,  Urkult

Turturduvor i cafeterian

Vaknade i ett dimhöljt Örnsköldsvik men solen håller på att ta över, jag tror att det blir en fin dag. Sovit som en stock i fina hotellet. Något enklare boende blir det kommande nätter.

Resan över Kvarken gick som smort, nästan inget gung alls. Lagom mycket folk men många personbilar vilket tyder på att det var mest semesterfolk ute. Ingen jag kände.

Det som fick mig full i skratt, dock utan att visa det öppet, var ett par vid ett närliggande bord i cafeterian. Ett medelålders par, hon kanske lite yngre än så. De såg så nyförälskade ut att de kunde ha suttit på samma stol. Tittade varandra djupt i ögonen och pratade förtroligt, kramar och lutande mot varandra. Inget kyssande vad jag såg med hon kurade ihop sig mot honom och vilade huvudet mot hans axel långa stunder. Så fint, kan man tycka.

Det lustiga var hans lek med mobiltelefonerna. Haha, jag vet inte om han var medveten om det eller ej men han lade sin telefon över hennes som låg på bordet och sedan blev det ett ständigt hoppande upp och ned. Jag vet inte om jag har livlig fantasi men jag tog det som ett förspel och repetition inför vad som komma skulle i sänghalmen. Lite som nukketeatteri (dockteater). Hoppas att de fick en fortsatt fin dag.

Inte så mycket annat att rapporter från den sjöfärden utan jag fortsatte söderöver.

Jag vet inte om det blir så många fler blogginlägg kommande dagar, det är liksom inte därför jag åker till Urkult, men fotografiapparaterna kommer att göra tjänst. Vi tittar på lite bilder från igår onsdag. Jag hoppas redigeringen blev något så när men det är inte lika enkelt när jag bara har min lilla laptopskärm att titta på jämfört med stora skärmen hemma.

Väntandes på Wasa Express som lägger till. De har byggt om på Vasklot så nu är incheckningen för bilar närmare terminalen än i fjol. I cafeterian har de höjt priset till hela 11,50 europenningar för deras lunch buffé så nu kan jag med gott samvete ta 10 köttbullar.

I cafeterian lyckades jag ta bild på denna något rörelsehindrade man utan underarmar. Jag tror han är en av personalen. Jobbet gjorde han bra ändå.

Vad annat är att vänta i butiken ombord , ett helt ställ fullt med Muminmuggar. Jag köpte inget, inte ens Skolekridt.

Så kan man också åka, en slags scoter om jag inte ser helt fel.

Nämen titta! Har inte pappa Mumin också dykt upp i Ö-vik och naturligtvis skall det saluföras muggar. En har han i alla fall sålt.

Inget Jakt och Fiske för mig kommande dagar, däremot vin, kvinnor och sång. I bästa fall får jag leka nukketeatteri med mobiltelefoner, haha…

 

4 kommentarer

 • annepauline

  Kul rapportering! Man kan få se både det ena och det andra på dessa båtresor, alla är inte precis diskreta av sig.
  Man kan få se en hel del på tunnelbanan också. En dag var det ett par som satt på en bänk och rentav grovhånglade. De var också medelålders, damen var stor och tjock, ja, riktigt smällfet. Mannen var kort och mager, riktigt ynkligt tanig. Han försvann helt och hållet i barmen på damen mellan varven, jag undrade rentav om hon ätit upp honom som hon höll på och pussade på honom. Folk runtom hade lite olika miner. Alla stirrade förstås, så även jag. En del såg äcklade ut, andra smålog, många kollade på varandra och skakade på huvudet. – Ha det så kul i Urkult, nu har du mängder av upplevelser framför dig.

  • Per

   Såja, nu är jag åter på banan och kan så smått börja ägna mig åt bloggen igen.
   Jo, det är intressant att iakttaga människor, alla beter sig olika. Tjocka som spinkiga.
   Det var ett udda par du fick ögonen på. Men så kan det gå när kärleken (av olika slag) tränger sig på. En fördel har den taniga mannen, på sommaren kan han ligga i skuggan på badstranden. Och på vintern behöver han inte frysa. Det fungerar mellan de två som en luftvärmepump, kyla på sommaren och värme på vintern.

 • Wesber

  Paret som grovhånglade på bänken har gett mig ett riktigt gott skratt såhär på kvällskvisten. Jag kan se dom framför mig AnnePauline när du beskriver det. Ha det riktigt trevligt på Urkult nu Per-Johan och NJUT. Det ser ut att bli en fin dag imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »