Allehanda

Ett steg närmare månen

Jag rullade iväg lite på måfå ikväll men när jag var nere i backen beslöt jag att åka ut till storstenen vid Kohällhålet eller Kovälhålet som andra föredrar att kalla stället. Där har nu byggts ett utsiktstorn för både kovakten och den som annars är intresserad av att spana i naturen. Speciellt på våren borde det vara fint att kunna iakttaga fåglar och det som annars händer i naturen. Även på hösten tror jag att det har sin tjusning att gå dit och se förändringarna i naturen.

Bygget blev riktigt fint och det får vi tacka byggmästare E. för som gjort det mesta. Gick det nu att komplettera med en riktigt fin trappa dit upp vore det finemang men jag tror det bygget fordrar lika mycket arbete och snickarkunskaper som själva plattformen.

På väg dit ut gick jag genom lövskog med fågelsång av den högre skolan, nästan så att jag trodde att jag var i djungeln. Myggen surrade också och bet som de värsta moskitos. Ett rådjur som låg i det höga gräset hoppade upp bara fem meter från mig och skuttade glatt (eller förskräckt) iväg mot sjösidan. Synd att jag inte hade kameran i skottläge.

Efter inspektionen cyklade jag vidare till båthamnen; lugnt och stilla, ingen rusning där ännu. En sädesärla har säkert bo i strandkanten för den satt och vaktade på en boj och när jag närmade mig ett visste ställe kom den dit och gjorde konster i luften för att locka bort mig.

Jag kollade lite i omklädningshytten och där såg det bra ut, bara att byta om och skutta i vattnet. Jag noterade att inget klotter eller diverse poetiska utsvävningar av varierande kvalité fanns på väggarna som så ofta är vanligt på sådana ställen. Det är jag tacksam för. Jag har aldrig förstått de som måste meddela sig med omvärlden på detta sätt: att skriva på väggar. Kanske de borde ha en blogg eller åtminstone ett FB-konto där de kunde lämpa av sina meningar och konstigheter. Själv är jag så konstig att jag gott skulle kunna tänka mig att smyga iväg till storstenen i skymningen just när fullmånen går upp över byn, klättra upp, se och begrunda den gula som seglar på himlapällen.

skogen
Ett paradis för rådjur och andra gräsätare.
storstenen
Se där har vi tornet på stenen!
sädesärla
Liten pippi på boj, skepp ohoj
noja
Nå ja, så kan en båt också heta: Noja

 

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.