En tur bland kobbar och skär

Igår gjorde nästgårdssvåger och jag en liten tur med hans båt och naturligtvis måste jag filma och fota lite. Vi åkte förbi en udde (Kalotskat) där det ofta är besvärliga vågor så det gick inte att hålla kameran helt stilla. Tur att den inte flög till sjöss för ett tag krängde båten rätt bra. Därtill började det regna men det var en fin tur ändå. Vi tittade lite på alla villor som finns längs stränderna; både koja och slott finns det. Vi har nog en fin skärgård här och konstigt är det inte att stadsborna vill ut till detta paradis där de har sina villor, vissa riktiga skrytbyggen, andra mera jordnära.

Hmm, borde jag kanske lägga ut min båt denna sommar, något jag inte har gjort på flera år trots att jag bor i skärgården.

 

Annonser

9 reaktioner till “En tur bland kobbar och skär”

 1. Fint det ser ut i skärgården! Båt är inte min melodi dock. Fick motorstopp i hög sjö som 16- åring och det var kämpigt med klippor och stenar och åror innan jag fixade det. Trodde faktiskt att mitt liv kanske skulle ändas där ute bland klipporna.

  Gilla

  1. Just vid udden jag som jag skrev om skall man helst inte få motorstopp när det blåser lite för då kan det gå illa. Vid storm kokar vattnet runt udden och då vill jag inte passera, ens med en större båt men igår var det inga problem även om den rullade lite.

   Gilla

 2. Trevligt att du råkade fota kåtan som mina två syskon och jag äger tillsammans. Den byggdes i tiderna av fiskare som övernattnings- och väderskyddsstuga. I dag behövs den mera knappast för det ändamålet, men ännu har några aktiva fiskare egen nyckel dit utifall att vädret bråkar.

  Gilla

  1. Den var en fin kontrast till alla fina villor som dyker upp. Den fyllde ett annat syfte än dagens fritidsbostäder. Då var det arbete och vila som gällde.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.