Allehanda

Så länge skutan kan gå

Tjohoo, nu har jag fått hem min tavla, den som jag gav bud på i fredags. Jag är verkligen glad för tavlan, den första riktiga tavla jag köpt. Jo, jag har köpt någon annan också men det var sådana där serietillverkade någonstans i världen. Salig mor tyckte också om att måla tavlor och några av hennes tavlor har jag också i min ägo. Men nu har jag köpt en på riktigt, målad av en riktig konstnär.

Motivet är Åreskutan i bakgrunden med Lillådammen i förgrunden. Konstnären heter Kenny Sjöström från Duved i Åre. Jag fick en liten fix ide att besöka stället där tavlan är målad, alltså på stranden av Lillådammen men utsikt mot Åreskutan. Det skulle vara roligt att ha besökt stället när jag sedan ligger där på soffan i den lång, mörka vinterkvällen och tittar på Åreskutan. Ja, jag har naturligtvis belysning på inne, annars kan jag inte se skutan eller mycket annat heller för vi vet ju hur mörkt det är på vinterkvällarna, ja redan vid femtiden på eftermiddagen.

Kul skulle det i alla fall vara att åka dit och göra en vandring till sjön. Jag tror inte stigen är svår eller långtrampad så nog är det möjligt och semestern och nästan hela sommaren ligger framför mig. Bäst att passa på så länge man kan kliva runt på alla möjliga och omöjliga ställen; en vacker dag är det slut med det och då finns det bara minnen kvar, om ens det.

Åreskutan
Se där ligger jag på soffan och har det så bra, kikar på Åreskutan och snart drar jag timmerstockar.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »