Allehanda

En sådan kväll…

Oj, oj, nu blev det en sådan kväll som inte borde få finnas. När jag kom hem från Saltgruvan åt jag, slängde mig på soffan, lyssnade en stund på lite musik och somnade. Klockan elva vaknade jag! Farlig plats den där soffan. Å andra sidan har jag känt mig ganska, ja, febrig, under hela eftermiddagen så det var kanske bra att jag fick vila mig hela kvällen. Sovit bort någonting för nu känns det bättre när klockan närmar sig midnatt.

Kanske bäst att i förebyggande syfte ta ett glas Älgörtsdricka som jag köpte på Urkult. Denna saft har nämligen samma läkande effekt som aspirin eftersom den innehåller salicylsyra.

Musiken jag lyssnade till var Algots som jag köpte på CD när jag besökte Urkult. Under spelningen där uppmanade de publiken att filma en låt och sedan skicka in den till dem, vilket jag gjorde ikväll innan stora sömnen inföll. Naturligtvis måste jag byta batteri just under den inspelningen vilket gjorde att jag inte fick med hela låten på filmen. Förargligt men sant. De kommer senare att göra en mix av de filmer som skickas in till dem och då får vi se vad resultatet blir.

Jag har haft med en av deras videor på Tuben tidigare på bloggen men här kommer en till. I mail till dem passade jag på att framföra önskemål om spelningar även i republiken. Kaustbyfestivalen skulle passa bra men även Jakobs dagar tipsade jag om. Vekligt livfull och uppiggande musik. Hur det sedan kom sig att jag somnade halvvägs in i deras CD ikväll är en gåta. Kanske det var någon vaggvisa de spelade?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ioNR9dfe7pA]

älgörtsdricka
Den i mitten om jag får göra reklam? Flaskan är snart slut så jag får kanske göra egen dricka nästa sommar för jag har nämligen Älgört eller Älggräs som den också kallas alldeles nära min stuga.

 

2 kommentarer

  • kicki

    Men sido va bra att du fick lära dig namnet på älggräs här tidigare i sommar! Annars hade du kanske inte blivit intresserad av drycken heller.

    • PJN

      Högst troligt hade jag inte köpt flaskan om jag inte stiftat bekantskap med denna växt tidigare i sommar. Så du har rätt där. Man lär så länge man lever!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »