Allehanda

Resan till Urkult

Det är bästa sommarväder ute med temperaturer över 20-strecket, sol och varma vindar. Naturligtvis skall man då vara ute så mycket som möjligt. Kvällarna är fina och morgnarna underbara. Morgon och kväll är egentligen de bästa delarna av en sommardag tycker jag. Visst kan det vara härligt mitt på dagen också, speciellt om man vill ligga och steka på stranden, men jag föredrar hellre att då ligga i skuggan av körsbärsträdet och tugga på ett grässtrå. Allra helst ligger jag i en hängmatta mellan två björkar, läppjar på något kallt, lyssna på radion och slumra till i korta pass som ofta avbryts av en surrande fluga.

Jag har dessa dagar dock varken hängmatta eller tid att njuta av sommaren fullt ut för jag utför ju mitt dagliga värv i Saltgruvan och då får jag koncentrera mig på annat än fågelkvitter, humlesurr eller vindens sus i björkarna när solen står som högst på himlen. Prognoserna utlovar dock fortsatt fint och varmt väder till helgen. Det håller vi tårna för.

När ni solat och gottat er färdigt har jag ett litet tips på en en-timmes dokumentär som ni kan avnjuta i lugn och ro efter dagens strålande solsken. Det är ”Resan till Urkult” som jag hittat på YouTube. Ta er tid att se denna fina video, gärna i helskärm och med riktiga högtalare anslutna till datorn.

Tilläggas kan att om exakt en vecka så startar årets upplaga av Urkult och jag kan inte annat än drömma om detta. Jag tror dokumentären förmedlar den speciella stämning som denna något okända musik- och upplevelsefestival bjuder i natursköna omgivningar, med folk- och världsmusik, vänliga människor och något gemensamt som förenar de som dras till eldens, musikens och känslans festival. Festivalen invigs med Eldsnatten och fortsätter sedan med musikaliska upplevelser, möten mellan mäniskor, camping för de flesta och ett fritt uteliv både för den garvade festivalbesökaren och för familjer med barn. Döm själva efter att ni sett videon.

[youtube=http://http://www.youtube.com/watch?v=88M-4Z-L2hU]

Vill ni se videon i helskärm så klicka  helskärmsknappen i nedre, högra hörnet av videon.

7 kommentarer

 • Ninna

  Jag föredrar också att ligga under ett körsbärsträd och tugga på ett grässtrå, framför att steka mig på en strand. Eller i alla fall hålla mig i skuggan hellre än i solgasset! 😀

  • PJN

   Då har vi samma förhållande till solen. Utan sol, ingen skugga så jag välkomnar naturligtvis solen bara jag behöver ligga stilla i den. Hellre då någon aktivitet.

 • kicki

  Håller med. Morgon och kväll om sommaren är underbara. På morgnarna är det lugnt och fräscht ute. Om kvällarna är det så skönt att sitta ute och äta lite medan man spanar ut över vattnet och solblänket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »