Allehanda

Tideräkning

Läste någonstans på nätet de senaste dagarna att flugan uppfattar tiden som långsam och därmed ofta undgår att bli dödad av oss människor som uppfattar tiden som snabb. Ju äldre vi blir,desto snabbare uppfattar vi tiden; något kan det väl stämma. När jag var en liten gosse var somrarna långa, soliga och varma. Nu går en vecka svindlande snabbt. Nyligen var det sommar, nu är det höst och strax är det jul. Runt hörnet väntar nästa sommar och Urkult. Det gäller att se det positiva!

VW
Denna bedagade men upphottade skönhet dök upp vid min sida

6 kommentarer

 • kicki

  Snabbt går det, speciellt under den ljusa delen av året. Vi närmar oss den tid av året som känns som om den går i slow motion – eller ultrarapid som man sade förr. Oktober och november känns för mig som årets tyngsta månader, då mörkret blir alltmera kompakt och vädret brukar vara regnigt och blåsigt. December är för all del ännu mörkare, men då tänder vi adventsbelysningen så det känns ändå bättre.

 • LORISSA LOVEBOMB

  Jag känner igen mig. Jag sa till mamma: Snart är det vinter, men det är lugnt för då kan man ägna dagarna åt att längta efter våren. Det låter vemodigt, men känns som att det är himla snart!

  • PJN

   Ett annat sätt att beskriva den framrusande tiden är att veckan består bara av två dagar, måndag och fredag. Allt däremellan försvinner snabbt.

 • lagottocattleya

  Intressant är också att vissa folkslag uppfattar/tänker på tiden som vertikal eller cirkulär istället för att, som vi västerlänningar, uppfatta den som en linje. Snabbheten, däremot, vet jag inte hur andra folk uppfattar den. Jag tycker förstås att när man har så olika årstider som vi har, så borde tiden kanske kännas gå snabbare… Vad tror du?

  • PJN

   Att tidsuppfattningen kan tänkas vara kopplad till livsvillkoren är uppenbar.
   Själv ser jag året som en vågrörelse där första januari är på topp och sommaren är dalen, konstigt nog.
   Jodå, med flera årstider borde året uppfattas som kortare. Själv gör jag det iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »