Allehanda

Förvånad, nästan chockad

Ibland blir man förvånad, häpen, tror sig förflyttad till början av förra seklet. Sedan börjar man fundera. Vad har hänt? Var finns respekten för människan, var finns gemensam strävan för ett bättre samhälle som även inkluderar näringslivet? Har allt varit en illusion? Var fondkurserna på det glada 2000-talet en bubbla, ett lockbete som slutade i kraschen 2008 och som  fortsatte med ständiga uppsägningar i det föga välsignade året 2013?

Jag har en mängd frågor som inte är helt lätta att besvara. Dagens händelse kan ej beskrivas med ord. Eller, ja, det kan man, om man skriver som det är: fackordförande i Saltgruvan fick sparken med omedelbar verkan! Han fick inte ens äta sin förbeställda lunch. Han skulle ut, ut, ut. Detta utan att inga kända oegentligheter presenterats. Så kan arbetsgivare i republiken göra!

oravais hamn
Bojarna i Oravais hamn böja sig i kall nordanvind

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.