Upplevelser

Norrsken

Äntligen fick också jag fångat norrskenet på bild!

Jag såg det första starka skenet t.o.m. in från stugan när jag tonade ned innebelysningen!

Tyvärr kom jag ut lite sent för innan jag hunnit rigga upp mitt stativ, gjort diverse inställningar och också fått det hela till att fungera så hade redan några sprakande vackra norrsken i nordväst mattats av rejält. Nåja, jag är nöjd så långt för nu vet jag ungefär hur jag skall göra för att nästa gång få lite bättre bilder. Stativ är absolut nödvändigt när man måste använda långa slutartider.

Jag kommer att fortsätta att bevaka himlen en stund till i natt och just nu när jag skriver detta gjorde jag en koll och visst, nytt norrsken är på väg upp. Det blir kanske en lång natt?

norrsken forecast 2207
Så här såg situation ut tidigare ikväll. Norrskenet borde ha synts ända ned till norra Tyskland. Värdet 7 är mycket bra för  norrsken. Här bord värdet vara minst 4.  http://www.aurora-service.eu/aurora-forecast/
norrsken01
Några smakprov

norrsken02

norrsken03
Nästan rakt ovanför mig

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »