Upplevelser

Torsdagslunch och kristaller på vift

Så god dagens Chili con carne på Fjärden Kaffestuga i Oravais var! Jag tog två gånger. Ärtsoppa fanns också men den fick idag ingen chans. Pannkakan med grädde och jordgubbsylt som efterrätt var utsökt. Med andra ord en lyckad torsdagslunch även om vi denna gång bara var två från byn.

Nästgårdssvåger befann sig på annan ”ort” och missade därmed denna kulinariska upplevelse. Han hade ett par dagar tidigare drabbats av en mystisk sjukdom. Han blev alldeles yr i skallen vid vissa rörelser och upplevde det hela som mycket obehagligt. Vid besök hos Hälsovårdscentralen fick han en klargörande diagnos: han hade fått kristallsjukan. Läkaren hade behandlingen klar på ett ögonblick och efter en serie vridningar på huvudet åtgärdades problemet och han blev åter den frimodiga yngling han är.

Jag kunde konstatera att han fick huvudet kalibrerat så nu är han åter i skick för nya äventyr.

Det hela handlade om att kalkkristaller i örat lossnat vilket påverkade balanssinnet. Alla möjliga sjukdomar finns det då. Aldrig hört talas om tidigare.

Prommenad i Oxkangar
Också en vinterskog, denna gång utan kristaller på gren och topp.

0 kommentarer

  • Wesber

    Kristallsjukan har min svärfar lidit av i flera år med jämna mellanrum. Ibland så besvärligt så hela sängen snurrar när han ligger vilket gör att han bara vill kräkas. Hoppas man slipper den åkomman i.a.f.

    • PJ

      En sällsynt sjuka som kan drabba vem som helst. Går att bota men kan återkomma. Jag håller med, låtom oss slippa denna sjuka ty den är snurrig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »