Allehanda

Vapenskrammel

Jag funderar på att beväpna mig. Skaffa en riktig bössa, helst ett automatgevär eller åtminstone ett hagelgevär. Kanske också en låda handgranater eller två. Gasmask skulle jag också behöva. Jag är på krigstigen ikväll och smått uppretad över vissa figurer som förpestar tillvaron för mig.

Vädret är inte det varmaste och en och annan liten brasa kan ge tillskott i värmen inför sänggåendet. Så hade jag tänkt.  Glad i hågen satte jag fyr i spisen och öppnade spjällen. Vad hände? Ingenting. Med röken vill säga. Den drog inte upp i skorsten utan vällde istället ut från spisen in i rummet i jämn takt. Jag försökte med alla gamla konster och knep att få röken att gå rätt väg men icke. Något sipprade ut genom skorstenen men en hel del sökte sig in i rummet och när jag öppnade dörren till toaletten var där alldeles tjockt med rök som kom från en läckande ventil. Hur glad blir man?

Jag klättrade upp på taket för att kontrollera att det inte var något i skorstenens övre utlopp som förhindrade att röken kom ut. Det jag upptäckte var ett ganska stort hål i gallret som täcker skorsten upp till. Där låg också någon pinne prydligt placerad.

Mina misstankar gick genast till mina svurna fiender kajorna som denna tid på året brukar dra runt och skräna. Jag har några gånger hört att de varit upp i vid skorstenen och hojtat ned i kanalen. Tjohoo, kau, kau hördes det. De kan konsten att retas. Jag for ut på tunet och skrämde bort dem men nu riktas ändå misstanken mot dessa marodörer att de försökt bygga bo i min skorsten och täppt till kanalen.

Därför, nästa gång jag ser dem sittandes på min skorsten behöver jag ett vapen för att blåsa fjädrarna av dem. Det skulle nog lära dem att inte inkräkta på min skorsten, än mindre försöka bygga bo där. Kanske det räcker med ett luftgevär, det behöver man väl inte licens till?

Just nu känner jag mig som en rökt abborre men jag har vädrat och till sängs skall jag väl ändå inte behöva gå alltför tårögd. Men åtgärder skall vidtagas, det lovar jag.

Här sitter en annan fågel snällt och prydligt. Det gillar vi även om det bara är en mås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »