Allehanda

Veckovill

Jag var i framtiden, tills jag togs ur den villfarelsen genom en koll i almanackan. Efter jobbet skyndade jag mig hem i förvissning om att det i kväll var ett årsmöte som inväntade min medverkan. Före det skulle klimpsoppa avsmakas hos sister Jane. Det är ju fastlagstisdag i morgon och då är det ännu mera tajt med tid varför soppan avnjöts ikväll, måndag. Som efterätt blev det fastlagsbulle med grädde. Den avstod jag dock ifrån men soppan var jättegod! I södra delen av kungariket äts även fastlagsbullen på måndag, därför kallas denna dag också fastlagsmåndagen eller bullamåndagen.

Ingen var dock mera glad än jag när jag upptäckte att jag var en vecka i förväg. Jag fick istället stanna hemma ikväll, elda och plugga lite spanska. Jag hittade också en blogg på spanska som jag skall följa så länge den varar. Visserligen förstår jag inte allt men jag gör ett försök till översättning innan jag tar hjälp av nätets översättningstjänster när jag kör fast. Ett bra sätt att öva och ha lite nytta av mina gryende spanska kunskaper.

Det är den svensk-argentinska journalisten Martin Ezpeleta som just nu är på Falklandsöarna, som i Argentina kallas Islas Malvinas, i skenet av konflikten om ögruppen mellan Storbritannien och Argentina. Han har tidigare skrivit en av de bästa bloggarna i kungariket men briljant språkbruk, tokiga infall och lysande associationer. Om han även skriver lika bra på spanska undandrar sig min bedömning, mina kunskaper är ännu för bristfälliga. Bloggen finns dock på http://ezpeletaenmalvinas.wordpress.com/  för den intresserade.

Kontoursdörren. Där bakom finns aksfatet. Jag rakade ut askan ur spisen ikväll. Vita drivan blev så svart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »