Allehanda

Vindfall

Blåst och gråväder idag inbjöd inte till fotosafari och sollapande. Det var någon enstaka plusgrad och uppehåll så jag tog ändå mod till mig och gick en tur i skogen. Ofta tar jag det lugnt, strövar omkring, tar lite bilder och bara lyssnar på skogen och dess ljud. Men så idag fick jag syn på ett vindfall och genast började tankarna sväva i andra banor.

Här låg en lång, rak tall ur vilken jag skulle kunna få två ordentliga stockar. Vindfallet undersöktes och jag kunde konstatera att jag utan större fara kan kapa stammen och låta rotvältan återgå till horsontalt läge. Helt ofarligt är det inte att syssla med vindfall men med rätt teknik och försiktighet borde det gå. Å andra sidan borde man alltid vara två när man sätter sågen i ett vindfall. Av princip.

När jag nu fått funderingar om skogsarbete kom jag också att tänka på en plantering i närheten som behöver röjas från buskar och sly. Och visst, där fanns arbete för en hel vecka. Vintersemestern närmar sig och istället för en resa någonstans blir det kanske skogsarbete? Jag kollade lite resor idag men med bara en vecka kvar så är det inte mycket att välja på förutom dyra resor och dåliga restider. Det där med sista-minuten-resor är nog inte så enkelt när jag reser reguljärt och inte med charter. Visst vore det att kul att resa bort några dagar! Vi får se om det blir vindfall eller luft under vingarna.

vindfall
Inte mycket till snö i skogen trots att det är i mitten av februari.

2 kommentarer

  • kicki

    Nu börjar vi nog längta efter någon liten solstrimma. I natt hördes regndroppar smattra på takfönstret, vilket känns lite bakvänt i mitten av februari.

    • PJN

      Solen lyser med sin frånvaro, för att citera ett känt uttryck. Sådana milda vintrar kommer med jämna mellanrum och kanske vart hundrade, vilket föregående inlägg är ett ej vetenskapligt bevisat exempel på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »