Allehanda

En tung dag

Vad göra när snoret rinner och huvudet känns som en askbägare?

Jag har denna vecka varit rejält förkyld med feber och snuva som verkar ha invaderat hela min tankeboll. Måndag anmälde sig åkomman men jag var ändå ganska pigg och struttade runt som vanligt i Saltgruvan. Natten till tisdag infann sig stora vedermödan och på morgonen vände jag ringsignalen ryggen och stannade hemma från jobbet. I tre dagar. Så länge kan man stanna hemma från Saltgruvan utan läkarintyg.

Idag borde jag också stannat hemma men dagen var kort, bara 6 timmars jobb, och varför besvära företagshälsovården med mina simpla besvär?

Det gick men dagen blev tung. Å andra sidan, man klarar mera än man tror.

Eftermiddagen innebar en tur till provinshuvudstaden för att uträtta ett ärende. Samtidigt gjordes inköp i stora köpladan. Vad får jag då omgående syn på? Jo en hög med kuddar. Tror ni inte jag köpte en kudde för jag tänkte så mycket på att få luta mitt arma huvud mot en mjuk, fluffig kudde? Trött och tjock i bollen som jag var.

Jag snubblade vidare i mina inköp och mitt i allt hade jag tappat bort min kundvagn. Som jag letade och kollade misstänksamt andras vagnar för att försäkra mig om att inte någon annan aningslös stackare snott min vagn. Till sist fann jag vagnen där jag ställt den. Vart försvann den i fem minuter? Snacka om att vara yr!

Något annat som drabbade mig i köpladan var längtan efter en näsduk. Snoret rann extra mycket och någon näsduk eller pappersduk hade jag inte. Så otrevligt att gå där och snörvla gång på gång. Det var nästan så att jag i lönndom gärna rivit hål på en förpackning med wc-papper för att få snyta mig. Till sist var jag framme vid Brunte och där låg helt visste en rulle hushållspapper som kom till användning. Vilken befrielse!

Dagen har som sagt varit tung men ikväll, precis som på ondagskvällen, har jag åter fått flyt. Bäst att knacka i trä, torsdags morgon bjöd på andra bullar. Har jag otur kan förkylningen bli både en och två veckor lång. Så säger ryktet! – Jag knogar vidare.

Någon annan som drabbats av vinterns förkylning? Eller annan krämpa? Det finns säkert någon som har det sämre än jag, trots allt.

Så här kände jag mig hela veckan; som Wilhelm Peterson-Berger i Umeå med en snödriva på huvudet. Huu, jeda mig…

0 kommentarer

 • Ellen

  Jag har rosfeber… har varit sjukskriven 5 veckor… Har ätit 2 omgångar penicillin men vet inte om jag är helt frisk ännu, känner mig tussig. Hade 120 i sänka i början, i måndags var den nere på 22 så det har gått åt rätt håll i varje fall :). Ska börja jobba på måndag får väl se hur det går. Hoppas du kryar på dig, har träffat flera som har haft riktigt seglivade förkylningar i vinter.

  • PJ

   Oj, rosfeber, det är annat än en enkel förkylning. Kan vara riktigt besvärlig har jag för mig. Kryisar till dig! Min värsta sjukdom var sorkfeber. Det gör jag inte om. – Tur att det är två dagar ledig så vi får vila lite till innan vi åter korsar våra värjor.

 • Wesber

  Här har det varit sjukt nu i flera veckor, gubben min håller på att hosta ihjäl sig men jag har klarat mig. Men mitt stackars barnbarn Wille 6 månader har dom fått uppsöka läkare för, för han har sån hosta och är så rosslig och det verkar aldrig gå över. Jag säger som Stina Wollter i Lets dance ” Det var en förkylning från avgrunden” denna vårvinter.

  • PJ

   Hostan var inte så besvärlig för min del men nog näsan och de övre regionerna var ansatta. Det kan som sagt variera hur man angrips. Inte kul när småbarn får sådana besvär. De kan ju inte heller alltid förklara hur det känns. Suck, flera veckor kan det ta och jag tror det. Inte heller helt bra idag för mig.

 • annepauline

  Förkylningar går tack och lov över även om det är nog så besvärligt så länge det pågår. Du har en riktigt träffande illustration till ditt inlägg, hehe. Krya på dig!

  • PJ

   Ja, så kändes det tidvis när förkylningen tryckte på som värst. Förkylningar går över, ja, men denna verkar vara seglivad och lär kunna komma åter inom en vecka. Huu då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »