Bildbehandlingsprogam och litet spökeri

Något riktigt fotoväder har det inte varit denna helg. En kall snålblåst har svept runt knutarna så fingrarna blev snabbt styva av köld. Naturligtvis kunde jag inte hålla mig utan måste ut lite och fota men det blev inte lång stund utan bara i förbifarten. Jag väntar på bättre fotoväder, helst med solsken. Kanske vid julledigheten kan det uppfyllas?

I fotopaketet jag köpte fick jag också med fotoredigeringsprogrammet Photoshop Elements 11, lillebror till riktiga Photoshop. Programmet är riktigt trevligt med många funktioner så det kommer jag nog att använda. Mitt favoritprogram är dock Photofiltre som jag också i fortsättningen kommer att använda när jag redigerar bilder. Det programmet öppnar snabbt och har också många funktioner inklusive många filter om man vill leka med sådana. Detta gratisprogram finns på http://photofiltre.free.fr/ där det också finns svensk språkfil som ändrar språket i programmet. Vill någon prova programmet men har svårighet att ändra till annat språk så tag kontakt med mig via e-post så kan jag hjälpa till.

Ikväll, just som jag skrev detta inlägg, inträffade ett spökeri. Jag satt i godan ro och skrev när det plötsligt hördes en ljudlig duns borta från soffan. Jag blev överraskad och började leta vad som orsakat dunsen. Inget syntes till, varken det ena eller det andra men ett ljud hade jag hört och något i ögonvrån hade skymtat. Man kan få ståpäls för mindre. Med ficklampa började jag skanna golvet och till sist såg jag syndaren. En av tavlorna som jag har uppsatt på väggen bakom soffan hade helt enkelt ramlat i golvet bara liksom si så där. Bilden hade jag själv tagit och föreställde soluppgång över byn. Nu hade den gjort en solnedgång bakom soffan och låg där och gömde sig. Tur att det var så enkelt. Värre är det om saker börjar flyga omkring av sig själv.

019 - Kopia
The King, Mojje. Han huserar hos sister Jane och är mycket sällskaplig – Naturligtvis måste jag testa PS Elements och detta konststycke åstadkom jag med några klick.

Annonser

9 reaktioner till “Bildbehandlingsprogam och litet spökeri”

  1. Det ser precis ut som om Mojje hörde taveldunsen av öronställningen att döma:) Katter gillar inte obekanta ljud.

    Gilla

  2. Jag kan också rekommendera picmonkey.com, ett lätt användbart alternativ. Du laddar upp bilden, redigerar och sparar ner den till datorn igen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.