Allehanda

Brunte är opasslig och jag gick tillbaka i tiden

Brunte har gått och blivit sjuk! Något har varit på gång hela hösten men nu plötsligt vägrar han att starta. Hostar till i bästa fall, har liksom frossa; jag tror att han har sorkfeber. Kanske det kommit in basilusker med veden som jag kärrat in i lidret?

Jag gjorde en koll men hittade inget påtagligt fel. Han bara stod där och hängde med huvudet. Hur som helst, nästgårdssvåger fick för andra gången detta år bogsera honom till verkstaden.

Annat jag gjort idag? – Salig far dog för över 35 år sedan. I dagarna frågades det efter hans personnummer i ett ärende. Vet ni hur svårt det är att hitta så här i brådrasket? Det är ju inte direkt något man går med i bakfickan. Jag satte igång att rota i salig mors tillhörigheter med noll resultat. Däremot hittade jag intressanta fotografier som jag inte kände till samt brev från mig själv till mor från slutet av 80-talet. Även gamla hemmanspapper hittade jag med diverse intressanta uppgifter från bl.a. arvskiftet efter min farfars far. Någon regnig dag får jag sätta mig ned och gå genom de pappren.

Det känns lite konstigt att söka i bortgångna anförvanters tillhörigheter men ibland måste det göras. Som om man klampar in på högst personliga angelägenheter. Samtidigt är jag glad över att det finns papper, fotografier och diverse föremål efter mor som påminner om det som varit. Hon kändes som närvarande när jag lyfte fram gamla fotografier och föremål som hon hade haft framme i sin lägenhet. Sådant som jag vet att hon hade kärt och vårdade ömt. Ibland är det nyttigt att se tillbaka något decennium.

Brunte 2015
Brunte var kopplad till livsuppehållande apparat, batteriet höll nämligen på att bli tomt efter diverse återupplivningsförsök.

0 kommentarer

 • Erik Forsling

  Det var både sjukdom och död det, men du fick ju i alla fall göra två olika resor – och allt detta i samma inlägg.

 • Erik Forsling

  Hoppas att det inte blir för dyrt på verkstaden – men det blir det väl nästan obligatoriskt. Nyfiken på diagnosen. Vad kan det vara som trängt sig in under motorhuven? Kan det vara ålderdomskrämpor, vedrelaterade basilusker – eller kanske rentav en basilisk?

  • PJ

   Ja, det hoppas jag verkligen att det inte blir. Det flyter ju inte direkt in klöver i överflöd när jag är permitterad. Idag hade de ännu inte tid till att ta sig an saken men jag hoppas imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *