Allehanda

Brunte är opasslig och jag gick tillbaka i tiden

Brunte har gått och blivit sjuk! Något har varit på gång hela hösten men nu plötsligt vägrar han att starta. Hostar till i bästa fall, har liksom frossa; jag tror att han har sorkfeber. Kanske det kommit in basilusker med veden som jag kärrat in i lidret?

Jag gjorde en koll men hittade inget påtagligt fel. Han bara stod där och hängde med huvudet. Hur som helst, nästgårdssvåger fick för andra gången detta år bogsera honom till verkstaden.

Annat jag gjort idag? – Salig far dog för över 35 år sedan. I dagarna frågades det efter hans personnummer i ett ärende. Vet ni hur svårt det är att hitta så här i brådrasket? Det är ju inte direkt något man går med i bakfickan. Jag satte igång att rota i salig mors tillhörigheter med noll resultat. Däremot hittade jag intressanta fotografier som jag inte kände till samt brev från mig själv till mor från slutet av 80-talet. Även gamla hemmanspapper hittade jag med diverse intressanta uppgifter från bl.a. arvskiftet efter min farfars far. Någon regnig dag får jag sätta mig ned och gå genom de pappren.

Det känns lite konstigt att söka i bortgångna anförvanters tillhörigheter men ibland måste det göras. Som om man klampar in på högst personliga angelägenheter. Samtidigt är jag glad över att det finns papper, fotografier och diverse föremål efter mor som påminner om det som varit. Hon kändes som närvarande när jag lyfte fram gamla fotografier och föremål som hon hade haft framme i sin lägenhet. Sådant som jag vet att hon hade kärt och vårdade ömt. Ibland är det nyttigt att se tillbaka något decennium.

Brunte 2015
Brunte var kopplad till livsuppehållande apparat, batteriet höll nämligen på att bli tomt efter diverse återupplivningsförsök.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »