Allehanda

På rätt kurs

Idag kom katalogen över höstens kurser hos Medborgarinstitutet (MI). Även min spanska kurs fanns med, samma veckodag men med annat klockslag och annan lokalitet. Passar kanske mina kurskamrater bättre eftersom flera hade problem med att hinna i tid. Själv kommer jag att missa de två först kurstillfällena men förhoppningsvis kommer jag ändå att få tala spanska och öva. Roligt är att en nybörjarkurs i spanska också startar. Det brukar alltid gå att fylla en sådan, sedan beror det på hur många nivåer de orkar. Även en nybörjarkurs i tyska är på gång vilket också är glädjande för att inte tala om en kurs i kinesiska. Ryska lyser däremot med sin frånvaro vilket förvånar något. Möjligen kan det bero på lärarbrist eller för litet förhandsintresse. Fint är i alla fall att ett flertal språkkurser anordnas, inte bara de jag räknade upp.

Kurs i hantering av digitalkameran går även detta år min näsa förbi eftersom det är samma kväll som spanskan. Synd, annars hade jag också anmält mig dit. En föreläsning om Världsnaturarvet Höga Kusten – Kvarken hade varit intressant men även där krock tidsmässigt. Spännande blir att se vilka intressanta föreläsningar Arbis i Den lyckliga staden har att bjuda denna höst. Deras torsdagsföreläsningar brukar dra mycket folk ofta hittar jag något som intresserar. Vid koll på nätet finner jag Paolo Robertos ”Find your fighting spirit”, en föreläsning om att våga misslyckas, att aldrig ge upp och att alltid låta nyfikenheten vara lite större än fegheten. Den föreläsningen tror jag blir bra, kanske det finns fler.

Ja, inte har jag då fritidsproblem. Möjligen att jag har för lite fritid då.

örnsköldsvik 2014
Att gå på kvällskurs och höra föreläsningar är att lyfta sig själv något. – Kranarna i Örnsköldsvik.

2 kommentarer

 • kicki53

  Jobbade som språklärare på MI under en tioårsperiod, vilket var en givande tid på många sätt. Den sociala samvaron blir viktigare på kurser än i grundskolan – e ska va skryyft. Den tiden höll jag kurser i engelska, finska och tyska. Enda negativa som heltidsanställd var att alla kvällar inklusive fredagskvällar var bokade. Inte så bra i längden med skolbarn i hemmet.

  Nu ser det ut som bloggen.fi håller på och brakar ihop, så jag meddelar här min adress till reservbloggen. Kommer antagligen att börja använda den helt framöver: kicki53.wordpress.com

  • PJN

   Reservbloggen noterad och den ser ju riktigt trevlig ut. Enda nackdelen är att den inte syns lika bra i den österbottniska bloggvärlden. Du får göra reklam så kommer säkert de flesta läsare med.

   Aj, si, du har gjort en insats för att höja språkkunskaperna i nejden? Bra, det är ett uppskattat arbete även om många kvällar får offras. Själv har jag läst både spanska och tyska på kvällskurs i Malmö. Här blev det bara spanska eftersom jag, efter en fyra månaders intensivkurs i tyska, tycker att jag har tillräckliga kunskaper i tyska. Men det gäller att hålla tyskan vid liv, inte det enklaste eftersom språk är färskvara, men på nätet och satellit-TV finns mycket stoff att öva sig på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *