Allehanda

Slow down med dyrt ur?

Jag råkade klicka på en annons i en blogg och nu dyker denna annons upp på var och varannan sida jag besöker. Nog för att produkten verkar intressant men samtidigt visar den hur styrd reklamen är på nätet.

Det är en klocka av märket Slow Jo, en klocka med bara en visare. Uret börjar och slutar dygnet där normala klockor visar 6 och sedan är urtavlan indelad i 24 timmar med streck för varje kvart. Däremellan får man uppskatta tiden.

Tanken verkar vara att man skall få en bättre uppfattning av dygnets timmar och att man skall göra det man verkligen tycker är meningsfullt utan att vara bunden av minuter och sekunder. Det är lätt att säga om man inte som de flesta är anställd eller driver ett företag som kräver all ens tid. Då är det tiden som räknas och mäts noggrant. Kom inte försent till jobbet eller mötet, gör din uppgift på tid!

Tanken är i alla fall intressant att klockan skall vara en symbol för tiden, att veta ungefär var på dygnet man befinner sig. Ungefär som ett timglas. Vilken lyx och det vore att helt rå om sin egen tid. Tycker en sekundnörd.

Klockan är inte helt billig så något får man jobba enligt klockan för att köpa loss den. Kanske ett solur vore billigare och de dagar det är mulet då tar men en ledig dag. Det vore lyx!

Bells of paradise 2
Tills vidare är jag nöjd med min Bells of Paradise.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »