Allehanda

Även de är ”rosor”

Tidig är våren och tidig är de först blommorna. Idag dök de första maskrosorna upp vid gavelsväggen mot syd. Säkert ett par veckor för tidigt. Jag blir alltid lika glad när jag ser de första maskrosorna för nu är det vår. Visserligen betraktas de som ett ogräs men visst är de små smörklickar i den grönbruna vårmattan? Att jag sedan tröttnar på dem rätt snabbt är en annan sak.

Snart har vi också svalorna här och dem gillar jag inte riktigt lika mycket. De skiter ned Brunte i uthuset där har står och väntar på nästa körning. Och skriker gör de. Kajorna har ännu inte visat sig från sin fräcka sida. De är annars riktiga retstickor där se sitter på TV-antennen och kollar in vad jag företar mig. Skarvar har jag också sett ett flertal av. De är kanske de mest avskydda fåglarna här. De skitar ned mångdubbelt mera än vad svalorna gör. Slår de sig ned på en holme tar det inte länge förrän all växtlighet är död. Ändå skall de bevaras och försvaras. I jämförelse med skarvar är både maskrosor och svalor harmlösa.

maskrosor två
Där har vi två gula. Som två strålkastare i vårgrönskan.

6 kommentarer

  • kicki

    Det är bara på senvåren eller tidig försommar som man gillar maskrosor, det har du rätt i. Men svalor gillar jag som tecken på att sommaren är på gång. Vi har inte så många av dem här så att de skulle bli ett problem.

  • wesber

    Maskrosor är vackra när dom blommar. Ser att Oxkangar fått en egen sida, kul att få se gamla skolkort. Såg att det var någon som undrade vem som var fotografen bakom söndagsskolkortet, det är min mamma Ruth som tog kortet och jag har skickat över det till Sven o Liisa i byn för flera år sen , dom gav det vidare till Gö. Ö i byn. Knäppte av det med digitalkameran och tog fram på skrivaren så nu får du meddela det till herr Qvist. Skickade även ett foto den gången ( i färg) där barnen från Mary B:s barngrupp var med, jag gjorde min praktik där i åttan o tog ett fint kort på 5-6 åringarna i byn. Hör med deras dotter Tina hon har fotot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »