Allehanda

Detta med bilder

Det är trevligt att läsa bloggar. Ibland är de t.o.m. riktigt bra både vad gäller text och bild. Jag har mina favoriter och ibland letar jag nya. Ibland letar jag bloggar om en speciell händelse, t.ex. om Urkult 2014. Så gjorde jag ikväll och fick upp ett antal i detta ämne. De flesta med egna bilder av varierande kvalité men ändå förmedlande den fina stämning som finns på denna festival.

Fin stämning rådde i stugan tills jag upptäckte en av mina egna bilder på en främmande blogg. Ok, jag är inte småsint om någon vill låna en bild till en blogg eller annat ickekommersiellt ändamål. Det är bara att skicka ett mail till min adress och fråga så går det säkert i de flesta fall för sig. Vad jag däremot inte gillar är när någon snor en bild, suddar bort mitt © och även tar bort copyright-info i bildens egenskaper. Det tycker jag inte om!

Jag vet att folk Googlar bilder och använder dem men då bör de tala om det. Vad de inte får göra är att ändra bilden och framför allt inte ta bort copyright-info. Tycker ni att jag är gnällig?

Jag hade kunnat lämna en spydig kommentar på deras blogg men jag avstår. Ungdomligt oförstånd har vi alla drabbats av och texten var i övrigt fin med ett avslut om att hon knappt kan vänta till nästa års kärleksfest. Min kommentar hade då kanske sått smolk i hennes glädjebägare. Det vill jag inte göra, inte för en futtig bild.

Urkult original
Så var det där lilla där nere i högra hörnet.

2 kommentarer

    • PJ

      Jamen, det är bra. Det jag tänker på i förlängningen är att någon kan tjäna pengar på min bild utan att jag vet om det. Själv har jag sålt bilder just p.g.a. av copyright-stämpeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.