Allehanda

Viva España!

De senaste dagarna har det surrat runt en låt i mitt huvud som nu bara måste få komma ut och lufta sig lite. Ni vet, ibland fastnar en låt bara. Det är Viva España som åtminstone Silvia Vrethammar har gjort men jag har för mig att också någon annan känd svensk, kvinnlig artist har sjungit den. Kan det vara Siw Malmqvist, som jag för övrigt anser är en av de bästa underhållarna den tiden det begav sig. Det är väl inte heller så länge sedan hon var på turné med Lill-Babs och en till. Se där sviker mig minnet, kan det ha varit Ann-Louise Hansson?

Jag är musikalisk allätare och gamla svenska godingar går också hem om de inte är alltför tramsiga. En annan i Saltgruvan som också gillar ovannämnda damer plus en hel hop till från den tiden är Glada Tomaten. Han justerar gärna volymen uppåt när det dessa damer sjunger i hemmets radio. Då går hans fru ut ur rummet. Kan vi gissa att hon inte är den mest entusiastiska beundraren av denna typ av musik? Vi kan också tillägga att Glada Tomaten inte ens var född när dessa skönsjungande damer höstade sina största framgångar.

Silvia Vrethammar har förresten kommit ut med ett nytt album för inte så länge sedan med namnet Trivialiteter. Flera fina låtar finns i samlingen. Bäst tycker jag om spåret Trivialiteter. Ni som tittar TV har säkert hört låten? Men nu: Viva España!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=W7aPp-4z-uw]

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »