Allehanda

Världens Band

En hel del arbete har jag lagt ned på olika videor som jag redigerat samman senaste månaden. Alla finns inte på YouTube men senast har jag laddat upp en video från Kaustbyfestivalen och nu gjorde jag en snabbversion av ett uppträdande från Urkult. Inget extra fixande utan bara placerat klippen efter varandra. Nästan. Ett annat större projekt har jag också på gång men det kommer senare.

Världens Band är för närvarande ett musikprojekt med 14 medlemmar från olika delar av världen. De spelar världsmusik av bästa sort och med en bred repertoar. Jag blev glatt överraskad av deras musik när de uppträdde på Urkult, som denna video är från. Tyvärr såg jag inte hela framträdandet eftersom jag också ville se ett annat bra band, nämligen Apolonia, som spelade på samma gång. De i Danslogen och Världens Band på Solscenen. Så kan det gå, krock, även på Urkult. Säkert missade jag en och annan skön låt.

Här finns en länk till en kort video som de själva gjort: Världens Band 2014 – Day 1 . De ser ut att ha roligt, musikanterna. På deras hemsida finns smakprov från musiken. Klicka på Soundcloud.  Visst är  ”Farewell To Govan:Superfly” en skön låt? Speciellt början. Medlemmarna presenteras i slutet av låten.

Vill ni se min video på YouTube med full HD och helskärm finns en länk här: https://www.youtube.com/watch?v=nEd4S1VAw9U  Annars kommer man också dit genom att klicka på YouTube-logon nere i högra hörnet.

Full HD (bästa kvalité) och helskärm? Klicka på knapparna längst ned till höger på videon så kan ni göra inställningar där. Från helskämsläge går ni med knappen ”Esc” på tangentbordet längst uppe till vänster. Jag kan inte låta bli att vara lite pedagogisk så här på lördagsmorgonen. 🙂

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=nEd4S1VAw9U]

 

 

2 kommentarer

 • Erik Forsling

  Apropå ingenting som har med din text att göra. Du uppskattar ju Sara Lidman, så kanske nedanstående kan vara något för dig. Själv tyckte jag att programmet var mycket hörvärt. Marie Lundström och hennes program uppskattar jag mycket. Inte minst ”Bokcirkeln”.

  Presentationen, hemsidan: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/420686?programid=4381
  Programmet att höra, ja du ser själv.

  Ytterligare ett apropå, angående din nya outfit. Jag tycker att du saknar ett par prima senilsnören till dina glasögon, om det nu inte är förmätet att blanda sig i. Sedan ett par veckor tillbaka är jag personligen stolt ägare till ett eget par – från entrén till reaktorbassängen åtta våningar upp på ett av Sveriges stora atomkraftverk. De är engångsattiraljer, men håller garanterat en livstid.

  Att jag inte skaffat slika tidigare kan jag inte begripa, så praktiska – inte minst när jag släpper ner de ordinarie glasögonen ovanför isterbuken, för att istället ta på terminalglasögonen.

  Ärligt talat har jag ett visst överskott av dem, så jag kunde gott skicka ett par. Garanterat icke radioaktiva! Men ”lilla” M. ska också få en sändning (jag har röda och bruna), men just nu hittar jag inte mina C5-kuvert.

  • PJ

   Naturligtvis skall programmet avlyssnas! Tack för tipset. Jag har faktiskt funderat på att besöka Missenträsk för att se Saras hem. Kanske på en roadtripp någon kommande sommar.

   Senilsnöre har jag ännu inte bekantat mig med men kan behövas i andra sammanhang än glasögonen. T.ex. ett snöre om halsen med mitt mobilnummer på en lapp. Det kan jag inte ännu trots att jag haft numret i säkert 10 år. Slutar på 254 men de andra siffrorna då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »