Allehanda

Fotosafari i provinsen

Dagen blev så fin som den var utlovad. Solen steg lydigt upp över horisonten 09.38 och strålade några minuter senare ut över byn. Det var egentligen den första riktiga fotodagen för mig med min nya kamera. Tidigare har det varit för kallt, mulet och snöfall eller så har jag jobbat.

Jag fotograferade idag för första gången i RAW-format med möjlighet att justera bilderna efteråt i Photoshop Elements. Bilderna i RAW blev jättestora, mellan 26 och 29 Mb. Att man efteråt kan göra små underverk med bilderna i datorn är den stora förtjänsten. Nästan som att trolla. Det gäller dock att hålla fingrarna i styr så att man inte mixtrar för mycket med bilderna. Ofta är de bra som de är. Jag är mycket nöjd med min fotografiapparat och ser fram emot att lära mig mer och mer i detta hantverk.

Jag snurrade runt lite med Brunte i provinsen. Först en runda i byn, sedan till Hellnäs, vidare ut till Maxmo skärgård och Klemetzgårdarna. Strandhugg lite är och där och fortsättning norrut på riksåttan. Alla bilder ryms inte med men en liten bildbomb blev det ändå.

Dagen till ära bjuder jag denna gång på ett bildgalleri där ni klickar på någon av bilderna för större format, sedan finns det pilar till höger eller vänster för att titta på nästa bild. Avsluta med lilla krysset uppe till vänster eller esc-knappen på tangentbordet. Bildtext finns också nedanför och vill ni se bilden i full storlek väljer ni ”View full size 1500×1000” längst ned i högra hörnet. Som ni märker är jag jag väldigt pedagogisk och mån om att ni inte skall missa finesserna. 😉

32 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »