Upplevelser

Älgar och tråd i skog

Älgar handlade det visst om senast. Älgar handlar det delvis om idag. En himla massa älgar verkar finnas här i skogarna runt omkring.

Jag gjorde koll på en av mina antenner som befinner sig i långsträckt läge i terrängen i viss riktning. Därav ordet riktantenn. En tråd som löper spikrakt mot ett område på vår runda jord ansluten till en radio ger mycket god hörbarhet. 100 – 1000 meter eller mera bör antennen vara. Ja, det har att göra med min radiohobby, DXing. I love it!

Skogen står kvar, ibland i knädjup snö, ofta på barmark, stundtals med djupa hål fulla med vatten. Ungträd är knäckta halvvägs upp. Konstigt! Betänk att det ändå bara är en av de sista dagarna av februari, en vintermånad. Februari, men det känns mera som slutet av mars.

Tråden var av på två ställen. På ett ställe helt inbäddad i is, på ett annat ställe nästan helt omöjlig att upptäcka i vegetationen ovanför näs höjd.  Som jag letade, rent svitt blev jag.

Fint var det ändå att få trava runt i skogen och söka min antenn. Inte helt lätt, men till sist så fann jag båda brotten och kunde koppla samman. Nu lyss jag åter till världen med bästa hörbarhet.

Älgar? Jo, de verkar finnas både här och där. Spår fanns nästan överallt. Vissa verkade väldigt färska för snön föll samman i deras fälor (spår).  Undrar om de inte spanande bakom något träd på killen med staken.

När jag kom hem och försökte kränga av mig ytterjackan sade axeln stopp. Tydligen hade allt mitt spanande i himlen och petande bland grenar och barr gjort sitt. Axeln var åter kaputt och jag som hade fröjdats så senaste veckan åt att äntligen var min vänstra axel i skick. Nu kan jag glömma att göra honnör med vänster hand! Eller är det höger hand man saluterar med?

Hur som haver, älgspår fanns det gott om, nästan så att de övervintrar på min bakgård.  Älgarna. Det gör vi honnör för!

vinterskog_2
Åt en ena hållet. Ingen älg!
vinterskog_1
Åt andra hållet. Ingen älg heller men de fanns där bakom grönskande gran i februariskog. Spejande. Är jag övertygad om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *