Livet på landet

Lyckliga grisar

Alltid när jag passerar Jutas by i Nykarleby brukar jag hålla utkik efter grisarna som bor i en husvagn. Vintertid syns de inte till, förmodligen bor de i Spanien på vintern men på vårkanten dyker de åter upp, som ett tecken på att nu är det vår och snart är det sommar.

Idag, när jag gjorde mig ärende till glasbutiken i Nykarleby, även kallad den lyckliga staden, fick jag syn på dessa fyrbenta varelser med tryne och svans i sin husvagn. Eller rättare sagt, de flesta verkade mest befinna sig på utsidan och vem skulle inte det, denna strålande majdag anno 2021. Solen sken, himlen var blå och fåglarna sade pip. Stålande men vinden var allt lite kall.

Jag vet ingenting om dessa grisar men de verkar lyckliga. Lyckliga, oväntandes om sitt öde, precis som vi människor.

Grisarnas husvagn i Jutas

Sex grisar såg jag men på denna bild ser vi fyra. Den ena verkade lurvig, en annan solbadade naken.
TV har de också, varför vi kan anta att de är bildade!

4 kommentarer

 • annepauline

  Nämen det var originellt! Grisar i en husvagn. Där mår de väldigt bra att få böka runt i det fria. På kvällarna går de väl in i husvagnen och kollar på någon svinbra film på TV.
  Den med krullig päls är nog ett ullsvin. Undrar var de har fått den ifrån. Ullsvin är rentav sällsynta. Jag har inte sett något ullsvin på riktigt men de verkar väldigt charmiga i alla fall till utseendet.

  • Per

   Ullsvin, det var nytt för mig. Jag trodde att de lurviga hade vältrat sig gyttja och sedan gnidigt sig mot halmbalarna. Efter lite googlande så lär de komma från Ungern. Borde studera dem lite noggrannare.

 • Wesber

  Nämen så orginellt och näpet, hoppas att dom får leva och njuta ett bra tag utan avlivning och död. Hu vad hemskt när grisar skriker i dödsångest, set vill jag inte höra på. Fina foton.

  • Per

   Visst är de näpna och de ser även harmoniska ut. De har nog en skön sommar framför sig. Vad som händer sedan veta vi inget om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »