Upplevelser

Tiden

Här blir det ännu en video från Urkult som jag spelade in i somras. Denna gång är det ingen musikvideo utan ett uppträdande med gruppen Caféz som framförde det interaktiva spelet Ur. Målgruppen var barn 6-10 år, men jag tyckte det passade lika bra för vuxna, eller så var jag lite barnslig.  Hellre lite barnslig än torr gubbstrutt!

Bl.a. fanns ett påstående i pjäsen: ”Tiden är oändlig!”, vilket jag lade bakom örat och upprepade i höstas i Saltgruvan när det var som mest stressigt och tiden rann iväg. Platschefen passerade och hörde mitt yttrande varvid han snabbat replikerade: ”Vilket inte är bevisat!” som en sentens i förbifarten.

Tiden och universums oändlighet, eller för den delen, materiens innersta beståndsdel, är intressanta tankebanor. Inte för att jag vet mycket men jag brukar spekulera i universums oändlighet genom att jämföra med tiden innan jorden erkändes rund. Då trodde de flesta att jorden var platt och det var t.o.m. belagt med straff att tro annat. När så teorin att jorden är rund och att den snurrar runt solen fick sitt erkännande förklarade den mycket som tidigare var helt omöjligt att förstå. Tänk om det är samma med universums oändlighet, nämligen att det finns en synnerligen enkel förklaring som vi ännu inte fattat?

Å andra sidan är kunskap som en lök. Så fort man begriper något, finns det genast ett nytt lökskal som propsar på uppmärksamhet.

urkult program 2015 med Caféz
Detta är ett klipp ur  Urkults programblad
Urkult 2015 - Caféz - Ur
Scenen var gräsmattan utanför hembygdsgården och rekvisitan bl.a. en husvagn.

[youtube=https://youtu.be/720Jpsl6zDo]

 

0 kommentarer

  • Ulla Maria

    Kul med underhållning, både för mindre och större barn, som bjuder på både skratt och tanke. Visst är det spännande med existentiella frågor. Skulle vara korkat och förmätet att tro att vi idag har alla svar. När vi inte ens har alla frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »