Upplevelser

På gång längs Herrgårdleden och besök på Olivias Café

I lördags, på kvällen, midsommardagen var jag, sister Jane och svåger riktigt duktiga och hurtfriska. Vi besökte nämligen Herrgårdsleden som börjar vid Tottesunds herrgård i Maxmo och sträcker en bana på 3,6 km om man inte tar någon genväg, vill säga. Vi gick också leden, de ni!

Fast först fick vi nog leta ingång till leden; vi tittade åt helt fel håll men sen när vi väl var på gång gick det hur lätt som helst att hitta och direkt svår var inte heller leden. Ett par avstickare till stranden gjorde vi också men annars var det mest i olika typer av skog vi gick. Men nära stranden. Skyltar var också uppsatta för info olika trädslag och växtlighet. Rastplatser finns också med bord och bänk och längst bort finns grillkåta vid stranden och tillhörande toalett. Riktigt bra ordnat.

En bra vandringsled som kan rekommenderas åt nästan vem som helst som kan röra fot om fot. Bara ett par andra vandrare såg vi vid starten men annars var det bara vi som förde ljud i skogen. Förutom fåglarna då som upphäv sina fina läten än här än där. Ganska lite mygg vilket förvånade oss något.

Efter vandringen kände  vi oss hungriga och vi besökte Nabben men där var det svårt att hitta bord så vi fortsatte till nyöppnade Olivias Café i Brudsund. Det kom vi inte att ångra! En liten men vacker by med hus som alla har strandläge. Snyggt och prydligt. Länge sedan jag besökt den byn även om den är relativt nära.

Olivias Café är som sagt nyöppnat med vackert läge och nära till stranden, lagom stort, skulle jag tro. Jag beställde en baconhamburgare och den var verkligen god och mättande. Rekommenderas! Annat fanns också på menyn men vi nöjde oss med hamburgare denna gång.

Nöjda och belåtna återvände vi hem med vandring i benen och burgare i magen. En riktigt bra midsommardagsafton!


Herrgårdsleden

Olivias Café 

Tottesunds herrgård. Start till vänster om herrgården.

Ståtlig tallskog

Passligt ställe för en kaffepaus med dopp

Titta, där sitter ju jag och svåger. Det ser ut som han håller mitt huvud på plats men så huvudlöst är det inte.

Sis kollar växterna som finns

Grillkåtan alldeles nära stranden

Grova stammar finns det ibland.

Nytt liv bland gammalt

Utsikt från Olivias Café

Och i den stugan finns Caféet

4 kommentarer

 • Erik Forsling

  Harsyra är gott och en användbar växt. Gratis njutning. Du stannade väl och njöt. Inte är du nutidsstressad på din skogspromenad, eller?

  • PJ

   Ah, så det var harsyra jag fotograferade. Tyvärr är mina botaniska kunskaper urusla. Vad jag kan förstå av kommentaren så är den ätbar. Det skall jag komma ihåg nästa gång.
   Inte stressad, jag såg ju dessa näpna växter och tog mig även tid att fotografera dem. Jag har aldrig varit så avslappnad som nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »