Allehanda

Dödens maskiner

Midsommardagen besöktes en stor maskin med kanon och torped. Fregatten MSS Simpson från Florida besökte provinshuvudstadens hamn. Naturligtvis skulle båten besökas när regnmolnen skingrades på eftermiddagen. Kön var lång och Bi hade helst vänt om direkt men ställde sig ändå snällt sist i kön. En timme fick vi stå i kö innan vi slank med i en grupp på ca 20 personer som guidades runt på krigsmaskinen.

Jag tycker inte om krig men gillar krigsmaskinerna så länge de ligger i hamn och visar upp sin snälla sida. På samma sätt gillar jag inte våldsfilmer men ser gärna krigsfilmer, så länge det finns lite maskiner som visar sina muskler. Jag tittar gärna en krigsfilm där tanksen flyger i luften och jaktflyget fyrar av sina raketer men jag vill inte se konsekvenserna med mänskligt lidande, enorma tragedier, fruktansvärda övergrepp. Jag vet, det låter motsägelsefullt men det är tekniken jag är intresserad av.

Efteråt styrkte vi oss med stekt abborre och mättande god efterrätt på en restaurang invid republikens längsta bro. Där var det lugnt och fridfullt, långt borta från världens strid och kiv. Men säg den som nöjer sig med det. Nästa vecka skall jag åter besöka en krigsmaskin med namnet USS Intrepid som ligger vid kaj i the Big Apple. Därom skrivs mera på annat pergament men lite snapshots kommer som bonus på denna blogg.

Stor mygga med rotor

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *