Allehanda

De bästa av bloggar?

Årets bloggare har utsetts. Veckorevyn har tagit på sig det uppdraget. Jag kollade in de tio vinnarna i olika kategorier och kunde konstatera att det bara var en som intresserade mig, en nygammal bloggare, nämligen Katrin Zytomierska som åter finns ibland mina bokmärken för bloggar.

Man kan fundera på vad som kvalificerar de olika vinnarna. Enligt min mening var de flesta ganska slätstrukna och bland mina egna blogg-bokmärken finns det åtminstone 5 som skulle platsa bättre. Och de fem är helt vanliga människor utan anknytning till medievärlden vilket tydligen ger pluspoäng. Något som också är meriterande är mode och kläder, flotta bilder från nöjessvängen och det vackra folket.

T.ex. Cimon Lundberg fick priset för ”sitt säregna/intelligenta/vackra/målande/humoristiska eller på annat sätt intressanta språkbruk”. Ursäkta, jag kollade genom ett antal av hans inlägg och kunde inte hitta speciellt mycket av detta. Kanske jag är blind eller så borde jag läsa alla inläggen för att hitta guldkornen? Däremot finns just detta ofta bland mina personliga bloggfavoriter.

Vad sägs t.ex. om ett citat från Ulvstrumpans Strumplåda: Det fina här i livet är att vara oförutsägbar. När folk kan dig innantill och utantill, precis som de kan sin garderob så är det dags att möta dem med sombrero på huvudet och en stor tältklänning. – Vad kan man annat göra än le en smula i själen?

Eller  MacLindhes referat från frukosten på hotellet vid Mölle?
”En annan kvinnlig gäst, med dialekt från Mälardalen, berättade hellre än gärna för den församlade menigheten i frukostmatsalen att de varit på Gotland, men bara inte pallade Falsterboveckan, utan väntade in Båstadveckan i Mölle istället, talade också om att hon andats i takt med vågskvalpet och känt sig som ett med världsaltet.

Slarvigt att jag inte tänkt på det!”

Nåja, smaken är delad som baken. Veckorevyns läsare gjorde väl så gott de kunde, präglade av veckotidningar och modesnurret men jag är mera sparsmakad.

Någon i luren?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »