Earl Bostic

Jag lyssnade ikväll på M.A. Numminens sommarprat i Radio Vega. En märklig herre på många plan. För den som vill lyssna på hans program finns här en länk: http://arenan.yle.fi/1-3489032?autoplay=true

Det som jag egentligen vill skriva om är den sista låten som han spelade i sitt program. Allätare inom musiken som jag är fastnade jag för denna artist med namnet Earl Bostic (1913-1965).  Han spelar altsaxofon på ett helt fantastiskt sätt. Helt säkert en kändis för de som var med på den tiden det begav sig men för mig är han en ny stjärna på Spotify.

Tänk er en sen, månljus augustikväll, ljumt och fint ute, ett glas vin på verandan, kanske en käresta att hålla i handen, levande ljus och så denna låt, en av många fina som han gjort, med lagom nätt ljudnivå i bakgrunden. Kan det bli mera romantiskt?

Annonser

4 reaktioner till “Earl Bostic”

    1. För att ytterligare förstärka den romantiska stämningen kunde man tillföra någon vacker fågelsång i bakgrunden medan Earl Bostic hämtar andan mellan låtarna. Något som kanske kunde locka den ornitologiskt intresserade?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.