Resor

Josefin frågar

I föregående inlägg ställde Josefin följande frågor: Måste bara fråga om man känner sig trygg på hotell och så? Är brottsligheten hög? / i Buenos Aires

Jag skrev ett svar på  min syn av frågorna men eftersom jag har en känsla av att inte alla läser kommentarerna så här kommer mitt svar som inlägg.

———————————

Hoppas att jag kunnat förmedla något av mina upplevelser även om inte allt beskrivs i bloggen. Jag har varit här tidigare så jag besökte inte alla sevärdheter denna gång. Därför saknas nog ett och annat ”turistmåste”.

På de hotell jag bott på har jag känt mig trygg. Mycket proffsig och hjälpsam personal. Detta har naturligtvis att göra med standarden och priset för hotellet. Väljer man ett billigt hotell/hostel kanske det kan vara annorlunda. Jag vet inte. Rent allmänt får man här får mycket hotell för pengarna jämfört med många andra storstäder som t.ex. New York, London och Paris.

När det gäller brottslighet rent allmänt så finns det tecken på nätet att den skulle ha ökat de senaste åren i BA. Jag har dock inte råkat ut för några sådana tråkigheter. Det handlar naturligtvis mycket om sunt förnuft: att inte synligt ha dyra smycken, kameror, märkeskläder o.s.v. T.ex. använde jag min systemkamera sparsamt i BA vilket jag tycker är lite synd. Detta efter att jag av flera porteños blivit uppmärksammad på stöldrisken.

Att man inte inte är berusad eller har kontakt med droghandlare, för då är man ett lättare byte, att man känner till vilka områden man inte bör besöka ensam eller nattetid.

Rent allmänt vill jag dock inte avråda någon från att besöka BA. Tvärtom, BA som också kallas Lilla Paris, är utan tvekan värd att besöka och porteños är hjälpsamma och vänliga. Jag skulle t.o.m. vilja beteckna BA som ett underskattat resmål för oss nordeuropéer. BA  påminner lite om Barcelona.

———————————

Jag är hemma nu, om någon undrar. Kom tillbaka ikväll efter 31 timmar på resande fot. Från dörr till dörr.

buenos aires
Puente de la Mujer från en annan synvinkel.
blanska skor
Titta så fina mina skor blev efter att jag anlitat en skoputsare utanför hotellet.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »