Allehanda

Självmordskandidat

Ikväll var jag ute en sväng med Brunte. Fint väder och lite trafik men en regnskur gjorde att Brunte blev våt om mulen. Torkarna fick vifta en stund.

I en kurva på slätten mot socknen satt plötsligt ett litet knyte helt stilla mitt på körbanan där vi rusade fram. Jag gjorde en gir in på motsatta körbanan och fortfarande satt knytet helt stilla trots att vi susade förbi i 80 knyck. Inte en min visade den luggslitna och våta rävungen. En riktig självmordskandidat, tänkte jag. I backspegeln såg jag hur den reste sig och sakta knallade ned i diket.

Kanske den var trött på livet och tänkte: ”Inte denna gång, men kanske nästa”. – Möjligen var det en skabbräv.

"Som psykoterapeut anser jag beteendet vara mycket självdestruktivt"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »