Allehanda

Blues och en bibelvers

Jag har idag stiftat bekantskap med en musiker som är helt underbar. Seasick Steve spelar blues på ett formidabelt sätt med sina hemmabyggda gitarrer. 74 år är han och fortfarande en underhållare av klass. Naturligtvis måste man gilla blues för att uppskatta honom helt men en märklig människa verkar han vara och enbart det borde räcka långt. Jag får tacka min trogna kommentator Erik för tipset!

Storm utlovas men inte tror jag det blir så farligt. Efter besök hos sister Jane ikväll travade jag hemåt. Uppe på backen stannade jag, släckte pannlampan och lyssnade på vinden. Så mäktigt den sjöng i trädkronorna! Ett naturens hörspel i den mörka vinternatten. Trots mörkret finns det liv, ett kraftfullt sådant som både dansar på tå och vräker omkull hundrade år granar.

Vinden blåser vart den vill
och du hör dess sus
men du vet icke varifrån den kommer
eller vart den far
så är det med var och en som är född av Anden

Joh. 3:8

Sista raden förstår jag inte riktigt men må så vara. Nu lyssnar jag vi på Seasick Steve. Gärna i helskärm och med bra högtalare inkopplade.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=RVgwK78L15c]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »