Räv och örn

I förrgår i tidig otta såg jag en överkörd och död räv på vägen vid Peipinsjön. Ungefär där de doftande virkeshögarna fanns men som nu ersatts med rullader av ris. Hygget rensas på allt som kan tänkas ge en slant. Just där låg räven. På kvällen när jag återvände var räven borta. Kanske någon stannat och sparkat den i diket?

Idag låg räven åter på vägen när jag återvände. Mitt på vägen. Jag såg den på håll och observerade också en stor rovfågel och några kråkor. De kalasade på räven allt vad de hann innan jag dök upp i kurvan. Då lyfte den stora fågeln och jag överdriver inte mycket om jag påstår att vingspannet var en körbana bred. Därtill skymtade även vita partier i ändalykten på fågeln. Det måste ha varit en havsörn som jag såg. Tungt och kanske mätt flaxade den iväg och försvann.

Själv stannade jag och steg ur bilen för att inspektera en mycket död räv. Kvar fanns päls, revben samt huvud. Inte mycket mer. Än en gång, den enes död, den andres bröd. Jag förpassade kadavret i diket med några sparkar.

Jag vet inte om bloggaren i mig tog en tupplur för någon bild på räven finns inte i mobilkameran för att inte tala om bild på örnen. Som bloggare gäller det att alltid ha kameran framme i högsta hugg. En blogg är inte bara ord enligt mitt tycke.

Istället blir det lite solnedgång vid Öjskat bro denna eftermiddag.

Solnedgång vid Öjskat bro
Här kommer bussen

Annonser

4 reaktioner till “Räv och örn”

    1. Kanske det var lika bra att det inte blev någon död och uppäten räv för vacker var den inte. Men sådan är naturens gång, det var det jag ville skildra. Solnedgången var utan tvekan vackrare.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s