Allehanda

Räv och örn

I förrgår i tidig otta såg jag en överkörd och död räv på vägen vid Peipinsjön. Ungefär där de doftande virkeshögarna fanns men som nu ersatts med rullader av ris. Hygget rensas på allt som kan tänkas ge en slant. Just där låg räven. På kvällen när jag återvände var räven borta. Kanske någon stannat och sparkat den i diket?

Idag låg räven åter på vägen när jag återvände. Mitt på vägen. Jag såg den på håll och observerade också en stor rovfågel och några kråkor. De kalasade på räven allt vad de hann innan jag dök upp i kurvan. Då lyfte den stora fågeln och jag överdriver inte mycket om jag påstår att vingspannet var en körbana bred. Därtill skymtade även vita partier i ändalykten på fågeln. Det måste ha varit en havsörn som jag såg. Tungt och kanske mätt flaxade den iväg och försvann.

Själv stannade jag och steg ur bilen för att inspektera en mycket död räv. Kvar fanns päls, revben samt huvud. Inte mycket mer. Än en gång, den enes död, den andres bröd. Jag förpassade kadavret i diket med några sparkar.

Jag vet inte om bloggaren i mig tog en tupplur för någon bild på räven finns inte i mobilkameran för att inte tala om bild på örnen. Som bloggare gäller det att alltid ha kameran framme i högsta hugg. En blogg är inte bara ord enligt mitt tycke.

Istället blir det lite solnedgång vid Öjskat bro denna eftermiddag.

Solnedgång vid Öjskat bro
Här kommer bussen

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »