Allehanda

Urkult-bilder 2018 på Flickr

Äntligen har jag valt bilder från Urkult i somras och laddat upp dem på min Flickr-sida där de som vanligt fått en egen katalog med det följdriktiga namnet Urkult 2018. Hela 196 bilder fick följa med till Flickr av de totalt 1238 bilder jag processat fram.

En del av bilderna har ni sett redan i denna blogg men jag de flesta borde ändå vara nya för er.

196 bilder tar en stund att titta om man gör det manuellt. Därför är det enklare att aktivera slidshow (den lilla knappen med en pil i uppe till höger). Villa man ha helskärm trycker man på F11-knappen på tangentbordet (windows). Vill man stanna slidshow en stund gör man det med mellanslagstangenten på tangentbordet. Startar igen med samma mellanslagstangent.

Som ni ser får ni lite instruktioner för att det inte skall bli alltför tradigt att titta på bilderna. På detta sätt blir det en tämligen rask genomgång av bilderna.

Det är sjätte året jag fotograferat på Urkult och naturligtvis kan en del bilder bli snarlika bilder från tidigare år. Det hjälps inte att en och annan bild blir nästan samma. Jag hoppas ändå att jag lyckas förmedla stämning och miljö något så när från årets Urkult.

Är det någon bild ni tycker särskilt om så berätta gärna i en kommentar! Eller något ni undrar över. Håll till godo!


Urkult 2018 – länk till min Flickr fotosida

För de som inte orkar gå in på min Flickr-sida så kommer här några bilder ändå

Detta är Pelle Molins stuga. Ganska många som campar just där.

Och här några skönspelande damer från Mittfolk.

4 kommentarer

 • Wesber

  Det är väldigt fin natur där, badplatsen måste ha varit välbesökt i somras så varmt som det var då. Kollade om jag skulle se några bekanta ansikten eftersom det var folk härifrån Dalarna dit också , men inte en enda har jag känt igen. Riktigt storslagna bilder, du är ett proffs på det du gör.

  • PJ

   Ja, naturen är fin och delvis dramatisk på grund av Nämforsen. Badplatsen var betydligt mera besökt i somras jämfört med 2017. Vad annat kunde man vänta i med så varmt väder. Jag har en hel del publika bilder där det syns massor med folk om man zoomar in men det skulle nog bli ganska tråkigt att titta på sådana bilder så de är därför begränsade till antalet i denna samling.
   ha, ha proffs vet jag inte men åtminstone glad amatör.

 • annepauline

  Som vanligt skriver jag: Oj, så fina bilder! Helt otroligt att du kan få till så ”rena” bilder som är vilsamma att titta på fastän det är så mycket folk och allmänt ”rörig” omgivning. Hahaa, när jag tar bilder på liknande ställen blir det bara bilder på en massa människor som står med ryggen till.
  Du får till det så att man verkligen kan betrakta bilden. Jag vet inte om du förstår hur jag menar nu, svårt att förklara men bilderna är verkligen fina och intressanta att titta på.

  • PJ

   Tack för berömmet. Visst finns det skarpa bilder som det är behagligt att se på men samtidigt så finns det också bilder som kunde ha bättre skärpa. Det är framför allt svårt att få bra bilder av artister på scen. Dels kan det vara mycket skiftande ljusförhållanden och till på köpet står de sälla stilla. ha, ha Jag tycker att det är svårast att fotografera på Danslogen.
   Samtidigt är det inte helt lätt att fotografera och publicera bilder med tanke på GDPR-reglerna. Det gör att man blir lite hämmad att ta riktigt bra bilder på främmande människor. De får inte synas för bra, så att säga. Det finns en bild i början på några pojkar som har försäljning på campingen och där var jag tveksam om jag skulle publicera den bilden. Jag tog dock med den för jag ville visa att även barn förstår sig på affärer och att de är allestädes närvarande på Urkult.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »