Våren som försvann

Märkligt att värmen inte kommer. Fortfarande minusgrader nästan varje morgon jag åker till jobbet. Visserligen torra vägar men det behövs bara en lite fläck is för att Brunte skall halka. Därför kör jag med vinterdäck ännu. Det är länge sedan jag senast kört med vinterdäck så långt in i maj.

Den 5 april såg jag de första stjälkarna sticka upp ur rabatten men sedan har det inte hänt mycket. De har växt lite på höjden de senaste dagarna med det är allt. Inga blommor som slagit ut.  Ända tills jag här om dagen såg en annan liten grupp förskrämda små, blå blommor titta fram i min gräsmatta. Vad heter de? Samma visa varje vår, vad heter dessa vackra små blommor? Äntligen, men visst upplevde vi våren som försvann i år? Åtminstone vårkänslorna är som bortblåsta. Kallt och blåsigt. Men nästa vecka blir det varmare väder och troligtvis kommer jag att skifta däck kommande weekend.

Om jag hinner, för i morgon blir det lite uppdrag och på lördag skall jag på födelsedagsfest uti naturen. Återstår så söndag.

Små och blå och ack så vackra!

0 reaktioner till “Våren som försvann”

 1. Hoppas att ”våren som försvann” inte fortsätter med ”sommarn som aldrig kom”!
  Du kan ju googla på blåstjärna och se om någon av bilderna liknar dina blå blommor.

  1. Det är nog en blåstjärna.
   Sommaren får vi hoppas inte försvinner utan mera lita till talesättet: En kall maj fyller bondens lador.

   1. Vårstjärna tillhör numera blåstjärnrnesläktet – Scilla, alt. Skilla, om vi nu överger det svenska språket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *