Allehanda

Cement och sömn

Igår besökte jag massören, eller heter massörskan? Mitt onda i axeln/skulderbladet har inte blivit märkbart bättre trots två sprutor av farbror doktorn samt piller. Någon dag har det varit bättre men så kunde det åter anfalla mig som en blixt från himlen och jag fick väldigt ont i musklerna i skuldran. Därför ville jag prova på detta med massage, för första gången i mitt liv.

Det gick bra, jag överlevde. Hon undersökte och fann snabbt en förhårdnad i musklerna kring vänstra skuldran; hård som cement, sa hon. Hon masserade, klämde, gned och höll på en hel timme innan hon så töjde både axlar och hals; huvudet höll på att lossna.

Resultatet blev godkänt: inget ont i skuldran idag men axeln har varit öm, dock inte den envisa värk jag hade tidigare. Hon sade också att jag kunde ha lite ont ett par dagar efteråt och att jag kunde bli trött. Själv tyckte jag att jag mest blev tom i huvudet. Mera tom än vanligt. Det var som ett vakuum i huvudet hela gårdagskvällen men idag är det bättre, speciellt efter att jag tillsammans med sister Jane och co. for till Tesses Café och åt en god pizza på eftermiddagen idag.

Pizzan var minst sagt mättande. Vill man ha valuta för pengarna kan stället rekommenderas.

När jag kom hem blev det soffan för en stärkande siesta på en timme eller så. Så var det tänkt. Fyra timmar senare vaknar jag upp och vet inte vart kvällen försvann. Tur att det är grått och trist väder ute så att jag inte missade en fin vårkväll. Hur det blir med nattsömnen efter en sådan tupplur är inte lätt att veta; som tur är så har jag ledigt i morgon och kan sova lite längre ifall John Blund inte behagar infinna sig i sedvanlig tid. Kanske blir det att läsa lite.

Jag har en hel hop med böcker som jag långsamt betar av. Tranströmers diktsamling blir det besök i ibland; han skall avnjutas i långsamt tempo, ett långtidsprojekt. Jorge Luis Borges är också svår att förstå sig på, till på köpet på danska, medan nyinköpta ”Under blodboken finns alltid skugga” av Yvonne Granqvist Schultz är betydligt mera lättläst. ”Danmarkskortet” av Knud Sønderby ligger också väntar på avslut. Två böcker att läsa på danska, inte så dåligt, men att tala danska är betydligt svårare. Jag tror det går lika bra med svenska.

tesses
Populärt och ibland lite trångt men utbyggnad är på gång. I närheten finns också mycket strandmiljö med fina tillhåll för fåglar som kan beskådas.

8 kommentarer

 • lagottocattleya

  Skönt att axeln känns lite bättre. Att tala danska är mycket svårt – jag försöker varje år. I år hade jag turen att ha en elev som var till hälften dansk, så han fick läsa de danska texterna…och gjorde så med den äran förstås.

  • PJN

   I allmänhet klarar man sig ganska bra med svenska i Danmark men ofta övergår de till engelska, t.ex. på hotell, om de märker att man inte är dansk. Ganska irriterande när man försöker träna att förstå lite talad danska.

 • kalle

  jag har samma erfarenhet av Tesses pizzor, tryckte in en trekvart, sen va de stopp, mådde dåligt resten av dan…inte av pizzan utan av mängden

 • wesber

  Tack för tipset, dit ska vi åka och äta någon dag vecka 28, grisfile på menyn lät inte dumt. Är det nyöppnat? Vi var och åt till ett ställe vid Vassorfjärden med mina kusiner med respektive för några år sen men minns inte att det hette så eller att stugan var så pass liten. Kanonväder här o göken ” kokkar” bakom huset, skönt att man tog några dagars semester.

  • PJN

   Ja, det är stället vid Vassorfjärden. Det har nog funnits rätt länge men det har förstorats. Ytterligare förstoring är på gång. Också jag är ledig fram till måndag. Kanon!

 • annepauline

  Cafét vid Vassorfjärden är mysigt. Det var bara som en liten grillkiosk från början och bara öppet sommartid har jag för mig. Kul att det blivit så populärt så de bygger ut gång på gång.
  Jag tyckte om boken ”Under blodboken finns alltid skugga”. Jag var till och med ”tvungen” att skicka ett mail till författarinnan med beröm. Snabbt som ögat fick jag svar, hon blev så glad över att jag tyckte så bra om boken. Trevligt.

  • PJN

   Visst borde beröm från läsare betyda lika mycket och kanske mer för en författare än kritik från recensenter. Det betyder ju att verket nått sin destination.
   Parkeringen vid Tesses Café är annars stället jag brukar ta mig en tupplur på ifall jag blir trött när jag kör bil. 10-15 min. gör susen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.