Allehanda

Vem fick mina 45 europenningar?

Kort används allt flitigare när folk handlar och vandlar. Helst vill bankerna att vi enbart använder kort och inga vanliga pengar. Gott så, båda behövs, tycker jag.

Något jag dock tycker är mycket irriterande är att jag i kontoutdraget inte alltid i efterhand kan se vem jag betalt. T.ex. senaste helg har jag gjort ett kortköp och gjort betalning till något märkligt företag i Helsingfors. 45,00 europenningar har jag betalt och nu kan jag för allt i världen inte komma ihåg vilket detta köp kan vara vilket är mycket irriterande. Förmodligen finns det en enkel förklaring men ändå. Jag gillar inte att ha betalt något till någon som jag inte kan koppla samman med ett köp.

Idag görs så många betalningar med kort att det inte är rimligt att alltid komma ihåg vad och till vem. Speciellt inte om det verkar vara något suspekt namn långt borta i Tjoha-Hiiti på kontoutdraget. Där har ett klart och tydligt kontoutdrag en viktig funktion att spela. Kanske en del av den nu omtalade skatteplaneringen, i vissa fall skatteflykt, har sin förklaring till att företag inte alltid har sitt rätta namn som betalningsmottagare utan något annat?

Vem är t.ex. DIGITAL RIVER WORLD PAYMENTS AB? Nu råkar jag veta att det är Adlibris, som anlitar Klarnas tjänster, varifrån jag ibland köper böcker men varför finns det ingen hänvisning till Adlibris i kontoutdraget? Kanske en fråga för min bank eller till kontokortsföretaget jag anlitar men min fråga torde stöta på en mur av oförståelse, svepande förklaringar eller så är det som att tala inför ett par tomma overalls. D.v.s de ger artigt blanka fanken i mitt spörsmål.

Jodå, annars är mitt minne i fint skick, ibland t.o.m. lysande.

öppet hav 2016-04-23
Har jag berättat att isen sedan länge  är borta? Redan förra lördagen såg det ut så här vid min villa

0 kommentarer

 • Syster. yster d.y.

  Köpte du böckerna på mässan med kort? Jag tror att man kan be att banken kollar vad det är för firma.

  • PJ

   İÈxactamente! Så är det. Böckerna kostade 45 europenningar och med kortet betalade jag. Datum var bara lite annat. Jättekiitos!

 • Ulla Maria

  Gott att du nu fått klarhet i vart pengarna tagit vägen. Känner igen mig i det här med att inte komma ihåg och finna det irriterande att det synes onödigt svårt att härleda vem och vad man betalat.
  En fin bild som bjuder in betraktaren att färdas långt bort mot horisonten.

  • PJ

   Ja, visst är det skönt att veta vart slantarna rullar. Det finns så mycket lurendrejeri så det gäller att vara på sin vakt även om jag hittills inte drabbats. Roligt att du gillar bilden!

 • Ben

  Råkade ut för samma på mässan också, då jag kollade kontoutdraget var det nån oulufirma med konstigt namn, men det klarnade till sist att det var från mässan. Hann bli lite misstänksam ?

  • PJ

   Det fanns en hel del utbys-firmor på mässan med diverse namn så det är kanske inte så konstigt att man inte känner igen namnen. Även deras alias.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »