Resor

Efter midnatt kommer Spöket i köket

Så är jag på andra sidan Pölen, käkar Skolekridt och ser ut över Björkarnas stad från tolfte våningen. Inte speciellt kallt heller, -11 C.

Den troliga orsaken till att jag får slafa på så hög höjd beror på att jag gick med i hotellets kundklubb. Jag kutade nämligen snabbt till hotellet efter att jag stigit av bussen i Umeå. Jag hade en del ärenden att utföra och ville lämna min ryggsäck i hotellets reception.

Jo, det gick bra men om jag gick med i deras kundklubb så kunde jag genast få tillgång till rummet och inte klockan 15 som annars är incheckningstid. Till på köpet på tolfte våning med utsikt över stora delar av stan. Gratis kvällstidning fick jag också.

Ok, tänkte jag och föll till föga, ännu ett medlemskap.

Och tur var det, ärendena tog en stor del av eftermiddagen. Jag besökte bl.a. två banker och det blev en långdragen historia. Det blev t.o.m. på övertid. Så nu vet jag vad de gör i banken efter tre. Den ena bankfröken blev alldeles förtvivlad och sa det här går inte men jag satt lugnt kvar tills det hela var i hamn. Jag blev nöjd och hon en erfarenhet rikare.

Färden över Kvarken var annars rena sömnpillret även om en ganska bra orkester i baren gjorde sitt bästa. Troligen locals från Österbotten av språket att döma. Men de hade svårt att få igång klientelet på däck åtta.

Ikväll blir det däremot livat och svängigt. Halv sju börjar Allspel, inledningen på Umefolk. Jag kommer att söka mig dit i god tid för att få en bra position. Orkar jag kommer det att bli sent men tyvärr blev det ingen tupplur denna dag så vi får se om gubben hänger med.

Här finns ett smakprov på Spotify av vad som bjuds på Umefolk denna gång. Listan börjar med Spöket i köket och jag har som mål att se dem någon gång efter midnatt. Sist i listan finns MäSä-duo från Syd-Österbotten. De har jag sett en gång tidigare. Fast detta är bara en liten del av vad som bjuds –  Tjohej, nu kör vi….

Umefolk 2018 – Spellista på Spotify

Umefolk 

Inte en själ på bryggan men det gick bra ändå. Kanske de lät färjan gå i samma isränna som de körde upp igår kväll?

Nähä, i bollhavet fick jag inte vara fast det var nytt och fint. Ser mest ut som de djupfrysta grönsaker jag brukar köpa. Majs, paprika och ärtor.

5 kommentarer

 • Erik Forsling

  ”Majs, paprika och ärtor/…/” och blåbär kanske. Det är märkvärdigt så många hedonister det glider omkring här i världen – du i din värld av upplevelser, och t.ex. Kära K. på en flera månader lång turné i södra delarna av västeuropa, liksom många fler som adekvat vet hur man hanterar ett juste liv. Allt medan jag arbetslös vandrar omkring här och börjar fundera på om man kanske möjligtvis skulle kunna driva igenom att få använda båda sidorna på en hundring.

  Men nu retas jag igen, jag unnar dig allt gott, och det går ingen nöd på mig – även om jag onekligen undrar om inte Finland är en avsevärt mera civiliserad stat än Sverige i vissa sociala frågor.

  Som sagt jag raljerar, och när du träffar Kära K. så berättar hon säkert för dig om den evige självutkorade martyren – rumpmasen, familjefadern i ett 25-årigt familjeförhållande med tre magnifika barn, och numera Tierpsbon. Oj vad hon har att berätta!

  Men nu handlar detta om vad du skriver på din blogg, och det som finns att kommentera. Jag önskar dig verkligen en fin helhetsupplevelse denna helg, även om den första kvällen/natten förmodligen har förrunnit när du läser detta, men helgen är lång.

  Rubriken får mig att tvångsmässigt associera till Claptons ”After Midnight”, även om det där snarare handla om partajande, men det kanske är så som också ”Spöket i köket” uppfattar saken. När du läser detta får jag snarare önska go´morron än godnatt, gissar jag. Lev väl och njut av Umeå, de musikaliska upplevelserna, och friheten.

  • PJ

   Goood Morning Umeå! Vi upplever alla olika saker, somt är bra, andra saker mindre bra. Alla får vi vår del ur livets skäppa. Senaste natt var det liv och dans i källaren på Folkets Hus här i Umeå. Så himla stort det huset är. Ibland går jag t.o.m. vilse, som när jag skulle hem inatt efter att ha upplevt Spöket i köket. Vilken spelglädje de hade. Jag filmade en en god stund och just nu sitter jag och laddar upp video på YouTube. Jag återkommer.

   Om jag träffar Kära K. återstår att se. Jag borde kanske bära en bricka runt halsen med PJ i förgyllda bokstäver för att synas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »