Allehanda

Innan jag dör…

… vill jag gärna uppleva mera av världen och livet. Som friherre har jag tiden men kanske inte alla penningar som behövs. Det hindrar mig dock inte från att fylla i Seven Days bucket list. En del är väl omöjliga att göra men vad gör det, man kan drömma.

Sådana listor kan kanske tyckas enkla och tillgjorda men de ger samtidigt tillfälle till viss reflektion och eftertanke. Nu kör vi!

Hit vill jag resa: Machu Picchu i Peru samt en rundtur från Ecuador till Chile via Peru och Bolivia

Det här vill jag äta: renskav med lingonsylt tillagad över öppen eld i fjällen

En artist jag vill se live: Laleh!

Det här vill jag uppleva: ett ögonpar så djupa att jag försvinner i dem

Ett språk jag vill lära mig: samiska. Åtminstone något.

En sport jag vill prova på: Jag är inte direkt den sportiga typen men varför inte golf

Här vill jag bo: Malmö. Av alla städer på jorden begabbad och hånad men ack så kontinental och ändå småstadssömnig typ ”N P Möller fastighetsskötare”. Jag har bott här tidigare så det har säkert sin betydelse. Samtidigt är jag landsbo som helst vill bo bakom takana utan vägbelysning, med naturen omkring mig och tystnadens lyx. Tudelad. Varför inte dela tiden till båda?

Den här boken vill jag läsa: På spaning efter den tid som flytt av Marcel Proust därför att det är ett av världslitteraturens svåra verk varför jag vill se om jag klarar av att läsa och förstå den.

En kraftansträngning jag vill klara av: fjällvandring 1-3 dagar.

En utmaning jag ska klara: trampa rundan för Botnia cyklingen. Men inte när den arrangeras officiellt utan i egen regi en solig sommardag.

Ett äventyr som jag vill vara med om: forsränning

Det här vill jag äga: en stuga i fjällen och då menar jag inte i en stugby för turister

Ett jobb jag vill prova på: varför inte som konstnär. (se sista punkt i listan)

Ett mål med min hälsa: att inte drabbas av sjukdom utan leva vid god vigör ännu x antal år.

En person jag vill träffa: Lila Downs därför att hon verkar vara en varm och äkta människa trots sin framgång och berömmelse som sångerska.

En restaurang jag vill äta på: Fäviken Magasinet i Järpen/Åre, restaurangen med 2 Michelin-stjärnor

En känsla jag vill få känna: en riktigt stor aha-upplevelse. ”Det är så här det fungerar/står till”. Kanske svaret på tidens mysterium och universums oändlighet.

Det här vill jag skapa: en installation med ljud och detaljer från mitt gamla jobb i Saltgruvan.


Fäviken Magasinet 

Uttrycket ”bakom takana” 

Lila Downs  

N P Möller fastighetsskötaren

 

Seven days blogglista

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=MR0W2er0TsQ]

0 kommentarer

  • annepauline

    Intressant lista du gjort. Vet du vad jag vill uppleva: Att få se en klotblixt en gång till. Att se en klotblixt, dessutom på nära håll, ca tre meter ifrån, är det häftigaste jag sett i hela mitt liv. Även om jag den gången, 12 år gammal, blev så rädd så jag inte kunde tala på flera timmar. Att få se riktigt rött norrsken, som jag sett några gånger, är en annan sak jag gärna vill uppleva och se igen. Haha, det var en kort lista jag har men ack, så svår att uppfylla.

    • PJ

      Det där med klotblixt är originellt men också lite farligt. Jag tror att jag skulle avstå, om det gick. Däremot kom jag på efteråt att jag skulle vilja se en björn i det fria, men på lite avstånd. Helst i en bil på bra fotoavstånd. Det vore något. Jag läste nyligen om en man någonstans i Västerbotten som fick se fem björnar på samma gång när han körde till jobbet en morgon. Det vore i samma klass som din klotblixt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »