Allehanda

Z

Som vanligt på fredagseftermiddagarna gjorde jag även idag en raid i köpladan för veckoinköp. Jag körde den vanliga rundan med vagnen och närmade mig hyllorna för te. Jag är en hängiven tedrickare och förrådet behövde fyllas på. I närheten finns långa rader med kaffeprodukter och jag kastade en snabb blick i förbifarten på en hylla och fick där syn på ett stort Z. Jag stannade till ett kort ögonblick, fokuserade blicken på paketet ifråga och höjde ögonbrynen. Kunde det vara sant, det var knappt jag trodde det.

För kanske 10 år sedan blev jag svårt sjuk. Jag låg en hel vecka utan att äta och fick inte heller mycket vätska i mig. I mellangärdet låg en tegelsten och glödde. Efteråt läste jag en artikel om sorkfeber och symptom, sjukdomsförlopp och övriga omständigheter stämde mycket bra in på min sjukdom. Jag tror jag hade sorkfeber och återhämtningen tog lång tid innan jag åter var i skick. Jag började med att dricka te, kaffe smakade pyton. Så gick det till när jag övergav kaffet och blev tedrickare. Inte en kopp kaffe har jag druckit sedan dess.

Tidigare drack jag dock kaffe och när jag bodde i Malmö var det bara Zoega som dög. När jag flyttade till Pampas hade jag med mig ett helt flak med Zoegas kaffe för at klara mig åtminstone en tid, finskt kaffe var bara skräp. Zoegas kaffe såldes inte i republiken, jag tror det var knappt så man fick tag i det ens i kungliga huvudstaden och norrut. Därför var det idag ett kärt återseende att se Zoegas kaffe i köpladans kaffesortiment. Hur länge har det varit där?

Tro nu inte att jag åter blir kaffedrickare, nej, det är te som gäller för mig. Därtill var priset hutlöst högt i köpladan. Till de som dricker kaffe och vill smaka riktigt kaffe rekommenderar jag Zoega, det skånska kaffet, kaffets malt whiskey.

Av priset att döma, en lyxvara, Zoegas kaffe. Tilläggas kan är att man inte alls behöver använda lika mycket kaffe jämfört med vanligt kaffe när man brygger.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »