Resor

En tripp till Portugalien

Efter några dagars tystnad upplåter jag åter min röst, kan ni hör mig(?), på denna blogg.

Igår söndag behagade jag ta min kappsäck och drog söderut efter att ha gjort en sväng norrut för at ta sats, så att säga. Flyget lyfte nämligen från Kronoby och styrde därefter mot Faro i Portugal för vidare transport till Albufeira på Algarvekusten.

Sister Jane och svåger i Den lyckliga staden har nämligen övertalat mig att hänga med på en helt vanlig charterresa till denna sydligt belägna ort. Annars brukar jag oftast resa ensam men varför inte prova charter en gång också?

Flyget var mer eller minder fullt och de flesta såg ut att vara vanliga charterresenärer. Själv är jag en duvunge i liknande sammanhang med endast en tidigare i charterresa i bagaget. Nåja, det märktes knappast, jag skötte mig fint, tror jag. Fast jag klappade inte i händerna när vi landade! Det gjorde inte så många andra heller men några tyckte tydligen att det var värt att applådera.

Informationen i hotellbussen var helt på finska så en hel del gick min näsa förbi. Jag frågade sedan guiden på engelska (hon förstod men pratade inte svenska) om det fanns någon viktig information jag borde känna till om hotellet och vistelesen men hon såg ut som ett stort frågetecken så jag antar att så var inte fallet.  Nåja, jag tror jag klarar mig ändå.

Lägenheten är fin med stort vardagsrum, sovrum, kök och balkong.  Utsikt över havet och en hop men pooler att plaska omkring i om jag så vill. Här skulle jag kunna bo permanent! Fast fasligt mycket branta backar här att kliva omkring på. Ser jag från den ljusa sidan så stärker jag min kondition.

Tja vad mera finns att berätta? Trevligt ställe men mycket turistigt och backigt. Inte heller några missöden att berätta om eller konstiga människor jag träffat på. Jo, jag fick hjälpa en dam som hade problem med sin mobiltelefon och så visade jag svåger hur man med rösten kan göra sökningar på Google i mobiltelefonen. Det framkallade många skratt medan vi väntade på middagen på kvällssidan. Sedan tog jag taxi hem till min lägenhet och sov gott hela natten. Min första dag som charterturist.

Hela Atlanten ser jag inte men alltid något.

Och zoomar jag in kom där visst en båt.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »