Allehanda

Julmånaden tar sina första fjät

Hej, hopp, så är vi redan i julmånaden och om några veckor så är det jul. Julklappar behöver jag inte bekymra mig om men någon julmarknad vore trevligt att besöka. Stundars julmarknad som var idag stod jag över detta år men det finns kanske fler?

Julbelysning, julgranar och diverse julpynt och attiraljer börjar redan synas i landskapet och på sina håll ser det nästan ut som i Las Vegas med allt glitter, alla lampor och lull-lull. Jag läste i bladet om ett hem här i provinsen som laddat upp med närmare 20 000 lampor för att riktigt maxa julstämningen. Jag borde kanske glida förbi någon kväll och ta några bilder.

Här i byn tändes igår kväll traditionsenligt ljusen på kvarnens vingar. Jag tänkte ikväll ta några bilder men det blev pannkaka av hela expeditionen. Tyvärr blev det inte de skarpa bilder som jag önskat mig. Möjligen någon fel inställning på kameran. Nåja, man kan inte alltid lyckas.

Själv har jag inte satt upp några juldekorationer och lampor ännu. Inte förrän några dagar eller en vecka innan jul brukar jag leta fram vad jag har form av julattiraljer, lysande och icke-lysande. Få se om jag i år dristar mig till att investera i någon ny blink-blink eller annan utsmyckning?

Har du redan satt upp julpynt, ljus, ljusslingor, bonader eller annat? Kanske det till och med finns en julgran på utsidan eller insidan? Och julklapparna, är de redan införskaffade eller jagas de i sista minuten?

Lite snö har vi fått de senaste dagarna. Spårsnö kan vi kalla den. Massor med rådjur eller hjortar har varit i farten.
Sister Jane och svåger investerade i en ny TV i torsdags. Svåger och undertecknad var ute i god tid för att vara bland de första i den befarade kön. Kön var ännu halvtimmen innan insläpp obefintlig för att inte säga noll varför vi fann för gott att intaga kaffe/te med dopp på andra sidan gatan i ABC:s cafeteria. Dock inte på uteserveringen som denna morgon såg något oborstad ut. 

För att ha åtminstone med något av nyblommad juldekoration så kan vi titta live på julgranen på Puerta del Sol i Madrid. Maken till hög och präktig julgran kan vi leta efter, låt vara att den är något konstgjord och inte ett barr syntes till. Klicka på vita pilen i mitten av bilden och sedan nere i högra hörnet finns pil för helskärm. Ljud finns också live.

Puerta del Sol – Madrid

 

 

2 kommentarer

 • annepauline

  Här finns också några hus med tusentals lampor och julprydnader på väggar, tak och i trädgård. Det strålar av ljus på långt håll. Jag hade en hel del ljusslingor och prydnader förr men det är ju så himla tråkigt att plocka bort allt sedan när julen är över så jag har slopat det mesta. Men äkta gran måste jag ha. Granen har också blivit mindre och mindre med åren, förr hade jag en jättestor men nu har jag typ en ”lillajul” gran.
  Igår var jag på ett italienskt julbord. Haha, det var inget vidare! Ska inte italiensk mat vara väldigt god? Alla möjliga rätter fanns förstås, de flesta dröp av olja, parmesan och timjan. Äsch, äsch, nu har jag lärt mig att italienskt julbord är inget för mig, en gång och aldrig mer. Jag hittade dock efterrätter som föll mig i smaken, tiramisu och pannacotta. Jag åt mig mätt på efterrätter. Det gick bra det också!

  • Per

   Jul, strålande jul! Om än med el och slingor. Fantasin har inga gränser. Och visst är det fint men tänk vilket arbete att sätta upp och ta ned alla attiraljer. Äkta gran är något av det mest ursprungliga vad gäller jultraditioner. Dock har jag slopat granen för länge sedan. Om jag alls haft någon.
   Aha, så italienskt julbord var ingen höjdare. Det skall jag lägga på minnet. Tur att du överlevde tack vare efterrätterna. Torsdagsklubben har funderat på en jullunch så det gäller nu att spana in något lämpligt ställe. Vi får se vad det blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »